Do ponedjeljka još toplo i većinom suho, pa zamjetna promjena!

11.04.2020. 10:17:00

U subotu će prevladavat sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne u gorskim predjelima, uz više oblaka, lokalno je moguće malo kiše ili kratkotrajan pljusak. Vjetar većinom slab istočni i sjeveroistočni, a na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, poslijepodne jugozapadnjak i zapadnjak, na otvorenom moru sjeverozapadnjak, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 20 i 25 °CIznadprosječno toplo, u utorak promjena vremena

Iznadprosječno će toplo razdoblje potrajati do ponedjeljka, i to kao rijetko kada u ovo doba travnja, gdjegod čak vjerojatno i rekordno. I pritom većinom suho, te pretežno sunčano, uz sve izraženiju južinu. Unatoč tome, poštujmo preporuke Nacionalnog stožera Civilne zaštite, navodi HRT.

Za utorak su prognoze i dalje postojane pa nam je promjena vremena gotovo sigurna. Kratkotrajna, ali itetako zamjetna! Pad temperature, osjetniji na kopnu, te prolazno jak, gdjekad i olujan vjetar, mjestimični pljuskovi s grmljavinom, možda čak i lokalno nevrijeme, u gorju i malo snijega. No, već od srijede slijedi ponovno stabilnije, sunčanije i toplije.

“U unutrašnjosti do ponedjeljka bez znatnije promjene, prevladavat će sunčano i bit će iznadprosječno toplo te uglavnom suho. U nedjelju će zapuhati južni i jugozapadni vjetar, koji će u ponedjeljak jačati. U utorak jače prolazno naoblačenje s kišom, uz osjetan pad temperature zraka, a u gorju može pasti i malo snijega.

Na Jadranu u nedjelju pretežno sunčano i toplo. U ponedjeljak postupno sve više oblaka, osobito na sjevernom dijelu. U utorak prolazno jače naoblačenje s kišom i pljuskovima, uz pad temperature zraka. Potkraj subote zapuhat će jugo, koje će u nedjelju jačati pa će u ponedjeljak biti i jako, a u utorak će puhati jaka i olujna bura .”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: gs/Foto: Thinkstock

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.