Dobio dvije godine zatvora: Na policiju u Zadru bacao bombe

03.01.2019. 10:39:06

To je djelo ne samo protiv MUP-a, nego i protiv Republike Hrvatske, kazna je blaga i nemate se što žaliti, kazala je sutkinja pri čitanju nepravomoćne presude zadarskim bombašima.
Sinišu Glavića (47) sutkinja Mitra Meštrović na Općinskom sudu u Zadru proglasila je krivim za posjedovanje oružja i dva bacanja eksploziva. Za bacanje je dobio godinu i deset mjeseci, a osam mjeseci za oružje. Objedinjene su mu dvije kazne te je dobio dvije godine zatvora. - To je djelo ne samo protiv MUP-a, nego i protiv Republike Hrvatske, kazna je blaga i nemate se što žaliti, kazala je sutkinja pri čitanju nepravomoćne presude. Podsjetimo, Siniša Glavić bio je optužen kao neposredni izvršitelj bacanja bombe u  dvorište policijske postaje u Zadru, a Nino Grdović (56) kao poticatelj na to kazneno djelo, dok je Nikica Grdović, brat Nina Grdovića, optužen za posjedovanje eksplozivnih tvari. Drugooptuženi Nino Grdović je proglašen krivim i dobio kaznu od deset mjeseci, tri godine uvjetno zbog posjedovanja oružja i ranijih poslova s drogom te je odmah izašao na slobodu. Trećeoptuženi Nikica Grdovićpriznao je kazneno djelo posjedovanja eksploziva te je dobio osam mjeseci i dvije godine uvjetno. Zadar: Glaviću i Grdoviću izrečena presuda zbog bacanja bombe u dvoriÅ¡te PU Zadarske | Autor: Dino Stanin/PIXSELL Sinišu Glavića (47) i Nina Grdovića (56) sud je sumnjičio da su sudjelovali u bombaškim napadima na sjedište zadarske policijske uprave, 5. prosinca prošle i 16. travnja ove godine. Zadarska policija je izvijestila kako je motiv napada bio "pokušaj da se zaustavi kontinuiran i kvalitetan rad" na suzbijanju zlouporaba droga. Mlađi muškarac se sumnjiči da je u prosincu lani na nagovor 56-godišnjaka u noćnim satima bacio eksplozivnu napravu u krug policijske uprave, u kojoj je u tom trenutku bilo više službenika i srećom nitko nije stradao, a na objektu je nastala materijalna šteta. Isti muškarac sumnjiči se da je u travnju u noćnim satima bacio drugu eksplozivnu napravu u krug policije, gdje također nitko nije ozlijeđen. Dvojac je uhićen 3. srpnja i sproveden u pritvor, što bi značilo da bi im, da nije bilo presude, za koji dan istekao zakonski rok prema kojem se u pritvoru može biti najdulje šest mjeseci. Prilikom uhićenja u srpnju iz zadarske policije su istaknuli kako je u rasvjetljavanju ovog slučaja nad 160 osoba provedeno kriminalističko istraživanje, 31 osoba je poligrafski testirana, obavljeno je i deset pretraga domova i drugih prostorija. U petak je dvojac iznio obranu. Tvrdili su da da nisu krivi i da im je sve namješteno. Teretili su se da su na policiju u dogovoru bacili najprije ručnu bombu M75, a zatim i eksplozivnu napravu od 200 grama TNT-a. Glavić, koji živi u zgradi u neposrednoj blizini policije optužen je da je bombaški napad izvršio na nagovor Grdovića koji je bio ljut zbog postupka koji se protiv njega na sudu vodi zbog zlouporabe droga.
 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.