Dobra vijest za roditelje: Država će i dalje sufinancirati prijevoz učenika

02.01.2015. 14:40:19

Sredstva za sufinanciranje troškova međumjesnog javnog prijevoza u visini 255 milijuna kuna osigurat će se u državnom proračunu. Država će i tijekom drugog polugodišta tekuće školske godine sufinancirati troškove javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola, odlučila je Vlada u petak. Pravo na sufinanciranje 75 posto troškova tako će i dalje ostvarivati učenici koji su u školskoj godini 2014./2015. upisali i redovito pohađaju srednju školu, kupuju mjesečnu učeničku kartu za autobus ili vlak, a kojima udaljenost od mjesta prebivališta, odnosno boravišta do mjesta škole iznosi više od 5 kilometara. U ostatku cijene mjesečne učeničke karte mogu sudjelovati jedinice područne (regionalne) samouprave, prijevoznik i roditelj. Sredstva za sufinanciranje troškova međumjesnog javnog prijevoza u visini 255 milijuna kuna osigurat će se u državnom proračunu. Učenicima koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade ili pomoći za uzdržavanje te učenicima s poplavljenih područja u Vukovarsko-srijemskoj županiji (općine Gunja, Drenovci i naselje Strošinci u općini Vrbanja) financirat će se 100 posto cijene mjesečne učeničke karte, odlučila je Vlada.  
  • Autor: hina
  • Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.