Srpski tenisač Novak Đoković, najbolji igrač svijeta, potvrdio je da je zaražen koronavirusom. 

Zaražena je i njegova supruga. 

"Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Djeca su negativna", objavio je Đoković. 

Đoković je u Beograd stigao s egzibicijskog teniskog turnira u Zadru koji je prekinut nakon što je tenisač Grigor Dimitrov objavio da je zaražen. Potom su testiranja pokazala da je zaražen i Hrvat Borna Ćorić. 

"Sve što smo napravili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera s idejom da pomognemo tenisačima iz regije, da im omogućimo uvjete da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovo teško razdoblje", objasnio je Đoković danas. 

Neki profesionalni tenisači i mnogi svjetski mediji optužili su organizatore zadarskog turnira i igrače da nisu poštivali mjere socijalne distance. 

"Organizirali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio vjerujući da su se stekli uvjeti za njegovo održavanje", rekao je Đoković, naglasivši da mu je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. 

"Nadam se da se neće komplicirati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji idućih 14 dana i ponoviti test za 5 dana", dodao je Đoković.
 

(Hina) xvil ydj