DOKTOR ČIJE SE IME PROVLAČI KROZ BANDIĆEVE AFERE! Vodio je Povjerenstvo uhićene gradonačelnikove suradnice: Padaju li samo sitne ribe?

04.07.2021. 09:17:00

Bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić jedna je od uhićenih suradnica pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. No, kako u javni prostor curi popis uhićenih, tako se građani, skeptici i upućeni u ovu tematiku pitaju jesi li i ova uhićenja kozmetičke naravi i hoće li pasti samo sitne ribe ili će policijske istrage krenuti dalje u vrh Bandićeve koruptivne hobotnice te time povući sve one koji su bili nadređeni uhićenim savjetnicima i savjetnicama.

Pitanje je to koje se nerijetko postavlja kod svake veće afere koja potrese našu zemlju. Da je skeptičan prema Povjerenstvu koje je donosilo odluke o davanju u zakup površina za razne manifestacije i sajmove dao je naslutiti i novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je u jeku privođenja otkrio kako mu je jedan od prvih poteza bilo raspuštanje tog Povjerenstva na čijem je čelu do konca prošle godine bio doktor Gzim Redžepi, čije ime nekadašnji ravnatelj bolnice Srebrnjak spominje i u kontekstu te afere pa inspektore poziva da ga istraže u sklopu akcije u kojoj je pala bivša ministrica zdravstva Ana Stavljenić Rukavina.

Poznato je da je doktor Redžepi uživao posebno povjerenje pokojnog gradonačelnika s kojim je proveo posljednje sate njegova života iznoseći na tu temu kontradiktorne informacije. Ovaj je poznati pulmolog s Jordanovca smatran osobnim liječnikom Milana Bandića, što se uostalom potvrdilo i time što je baš Redžepi bio taj koji ga je, prema vlastitom priznanju, nakon teškog srčanog udara pokušavao vratiti u život. 

”Istina je, bili smo kod kuće od prijatelja Sergeja na večeri, na Vrhovcu, i Bandiću je pozlilo. Započeo sam reanimaciju, zvali smo hitnu koja je u tom trenutku bila na Ilici. To je bio veliki masivni infarkt. Kod našeg zajedničkog prijatelja smo bili, nas trojica, gradonačelnik, prijatelj i ja. Jeli smo oko 8 navečer, popili kavu, sjedili smo, pričali i samo se srušio sa stolice”, pričao je Redžepi tada, tvrdeći kako je sve obavljeno po pravilima.

Ovog poznatog zagrebačkog liječnika i Bandića godinama se dovodilo u isti kontekst. Tako je primjerice Zagreb.info o Bandićevom albanskom prijatelju izvještavao u jeku rasprave o Kinu Europa kada se tvrdilo kako je on ‘bacio oko’ na terasu koja se prostire ispred Kina budući da je upravo on povezan sa kultnom slastičarnicom Zagreb smještenom neposredno uz legendarno Kino. 

Slastičarnicom Zagreb u to je vrijeme kao direktorica rukovodila Hava Redžepi, a jedno se vrijeme propitkivalo lobira li Bandić za svojeg prijatelja, koji je s njime slavio i u vrijeme kada je pokojni gradonačelnik pušten iz Remetinca.

Kao svjedok, Režepi se pojavljivao i u aferi Agram na Županijskom sudu u Zagrebu gdje je bio pozvan kako bi otkrio pojedinosti svojih kontakata s Vidom Demarin. Ovu je uglednu liječnicu prema optužnici Bandić nagovarao na davanje lažnog iskaza, točnije vršio je na nju pritisak da kaže kako su slike koje su nađene pretragom njegove vikendice, vlasništvo zaklade kojom je tada presjedala, a ne njegove. Taj je sastanak prema optužnici dogovorio upravo Redžepi koji je bio zastupnik u Gradskoj skupštini.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Iva Međugorac/Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.