DOLAZI OLUJA: 'Crveno upozorenje' za Slavoniju i središnju Hrvatsku!

14.05.2014. 19:11:28

Tijekom četvrtka prognostički podaci upućuju na veliku vjerojatnost olujnih udara sjeverca, a ponegdje su predviđeni i i udari vjetra iznad 100 kilometara na sat, osobito u brdskom području na spomenutom području. Za četvrtak je Državni hidrometeorološki zavod izdao najveći stupanj upozorenja za unutrašnjost Hrvatske, javlja Crometeo. Za Slavoniju i središnju Hrvatsku izdano je 'crveno' meteorološko upozorenje unutar MeteoAlarma, a odnosi se na vjetar. Inače crvena boja na MeteoAlarmu označava situaciju kada je vrijeme izuzetno opasno. Tada meteorološki događaj može izazvati veliku štetu te su nezgode moguće na velikom području. U većini slučajeva s opasnošću po život. Tijekom četvrtka prognostički podaci upućuju na veliku vjerojatnost olujnih udara sjeverca, a ponegdje su predviđeni i i udari vjetra iznad 100 kilometara na sat, osobito u brdskom području. Ni Jadran neće preskočiti jak vjetar, te se očekuje se da će na tom području u noći sa srijede na četvrtak i prvom dijelu četvrtka mjestimice puhati još jače nego u unutrašnjosti. Na pojedinim lokacijama, osobito na otvorenom moru i podno Biokova mogući su udari tramontane preko 150 kilometara na sat, te se očekuje da će tijekom petka vjetar početi slabiti. Autor: A. Pranjić Photo: Foto: Meteoalarm Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.