DOLIJALO RATNOM ZLOČINCU: Uhićen časnik vojske bosanskih Srba osumnjičen za progone Hrvata i Bošnjaka!

26.12.2017. 20:23:07

MIĆO PRAŠTALO Osumnjičen je da je u svibnju i lipnju 1992. kao vojni zapovjednik počinio zločin protiv čovječnosti sudjelujući u progonu stanovništva bošnjačke i hrvatske nacionalnosti iz mjesta Sanica i Hrustovo Bivšeg časnika vojske bosanskih Srba Miću Praštala uhitila u je u utorak bosanskohercegovačka policija po nalogu Tužiteljstva BiH koje ga tereti za ratne zločine nad hrvatskim i bošnjačkim civilima. Praštalo je rođen 1945. u Sanskom Mostu a tijekom rata u BiH bio je zapovjednikom bojne u tzv. sanskoj brigadi vojske bosanskih Srba. Državno tužiteljstvo ga po zapovjednoj odgovornosti tereti za kršenje Ženevskih konvencija o zaštiti civila tijekom ratnih sukoba. Osumnjičen je da je u svibnju i lipnju 1992. kao vojni zapovjednik počinio zločin protiv čovječnosti sudjelujući u progonu stanovništva bošnjačke i hrvatske nacionalnosti iz mjesta Sanica i Hrustovo. U napadima vojske bosanskih Srba na ta sela ubijeno je šest osoba a veliki broj civila protupravno je zatočen. Ti su napadi rezultirali progonom cjelokupnog stanovništva bošnjačke i hrvatske nacionalnosti s tih područja.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.