Dom hrvatskih veterana nudi nove programe za braniteljsku populaciju Lipika i Pakraca

06.11.2021. 09:54:00

Sastanak Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Pakraca i Lipika te predstavnika Doma hrvatskih veterana održan je 3. studenog u prostoru restorana Ergela u Lipiku. Tema sastanka, kojem su pod predsjedanjem lipičkog gradonačelnika Vinka Kasane, ujedno predsjednika Koordinacije te Zvonimira Kalčika, zamjenika ravnatelja DHV-a, nazočili i predstavnici lokalnih braniteljskih udruga, odnosila se na pružanje dodatnih aktivnosti Doma hrvatskih veterana i razmjenu iskustva u radu s braniteljskom populacijom.

- „Na sastanku su predstavljeni dodatni programi koje djelatnici Doma hrvatskih veterana u Lipiku provode. S obzirom na lokaciju DHV-a, prirodno je da se domaćim braniteljima, ali i članovima njihovih obitelji, pored onih redovnih programa koji postoje za branitelje iz cijele Hrvatske, ponude i mogućnosti i benefiti dodatnih sadržaja.“, izjavio je gradonačelnik Vinko Kasana.

Od zamjenika ravnatelja DHV-a Zvonimira Kalčika doznali smo podrobnije sve ono što je članovima Koordinacije prezentirano. Radi se o proširenim programima koji su namijenjeni lokalnim braniteljima s područja Lipika i Pakraca te članovima njihovih obitelji, suprugama i djeci.

- „Ti programi se odnose na mogućnost tjelesnog vježbanja u prostoru DHV-a u večernjim satima, kao i vježbanja u terapeutskom bazenu smještenom u Toplicama Lipik, a odnosi se i na jedne nove sadržaje koje dosad nismo pružali čak ni našim korisnicima smještaja. Tu mislimo na tematske izlete gdje ćemo pokušati okupiti obitelji branitelja i otići ciljano na određenu lokaciju. Ovisno o dogovoru, nekad bi to bile pješačke ture, a nekad obilasci muzeja i važnih lokacija na kojima su se odvijali određeni događaji u Domovinskom ratu.“, istaknuo je Zvonimir Kalčik.

On je naglasio kako bi to bili jednodnevni izleti koji bi se održavali na području čitave Hrvatske, a pokazali su se izuzetno dobrima za podizanje afirmativne obiteljske atmosfere te dodatne socijalizacije između branitelja i članova njihovih obitelji.

Do kraja godine u Domu hrvatskih veterana namjeravaju pokrenuti i edukativne radionice za korištenje fondova, odnosno povođenje EU projekata, što će braniteljima prezentirati djelatnici Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA.

Ovim putem gospodin Kalčik je pozvao sve branitelje i članove njihovih obitelji da se jave telefonski (034/316 100) ili osobno, i dođu u Dom iskazati interes za pojedine aktivnosti kako bi se mogle formirati određene grupe i pokrenuti takve aktivnosti.

Što se tiče samog rada Doma hrvatskih veterana u Lipiku, sve rehabilitacijske usluge se normalno pružaju u skladu s važećim epidemiološkim mjerama.

Izvor: Compas

Izvorni autor: Matija Kuhlavi/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.