Domagoj Duvnjak promašio je šut za pobjedu, ali nije izgubio optimizam uoči polufinala: Ova momčad ima karakter

23.01.2020. 08:05:00

Nismo pobijedili, nismo izgubili, ali pokazali smo karakter još jednom. Sada imamo dvije utakmice i sada moramo baciti glave u glavu, rekao je kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak nakon remija protiv Španjolske (22:22), nakon čega Hrvatska kao trkačica ide u polufinale Europskog prvenstva ...

'Danas nismo bili pravi, sve do 40., 45. minute, tada su mladi igrači došli i stisnuli Španjolsku, ali nažalost nismo pobijedili. Nismo pobijedili, nismo izgubili, ali pokazali smo karakter još jednom. Imamo dvije utakmice sada i sada se moramo oko toga obrušiti. Nije važno tko će biti protivnik u polufinalu, ali mislim da će to biti Norveška ", rekao je kapetan hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak i dodao:

'Ali to je na kraju bilo fenomenalno. Nažalost nismo pobijedili. Sutra putujemo u Švedsku. Poanta je u tome što nismo poraženi, a posebno je važno da se vratimo nakon minus šest. To je dokaz da ovaj tim ima karakter.

Duvnjak je imao šut za pobjedu. Nije ušla ...

'Šteta što ovaj posljednji moj nije došao, vrlo mi je žao. Možda je za ranu puklo malo rano. Vidio sam ruku, nažalost nisam pogodio ', optimističan je naš kapetan pred polufinale:

'Moramo biti fokusirani na svoju igru, svoju obranu - to mora biti tako. Danas 5-1 nije uspjelo, ali pokazali smo da imamo i opciju 6-0 kao opciju. Nadam se da ćemo za Cindrića biti jači u polufinalu i da je Karačić dobro. Bit će dobro, staviti malo leda i to je polufinale ... '

Luka Stepančić naglasio je da se Hrvatska ponovo vratila nakon velikog minusa.

'Ponovo smo se vratili iz ogromnog minusa i to je jedna stvar koju danas možemo izvući kao pozitivnu: Od minus šest došli smo u napad da pobijedimo. Imali smo velikih problema s njihovom obranom od 5-1, ali nadam se da ćemo se ponovno susresti na ovom EURU-u i moći ćemo to bolje podnijeti. Nadam se samo da je Igor Karačić u redu - rekao je Stepančić.

Zlatko Horvat istaknuo je kako je bilo puno problema s njihovom obranom.

'Bilo je problema s njihovom obranom, ali na kraju smo se uspjeli vratiti. Zabili smo par lakih golova i zato smo došli do dobrog rezultata. Navijači su bili divni, hvala im na svemu od srca “, rekao je Horvath.

Marin Šipić također je naglasio da je zadovoljan načinom na koji se naš tim vratio, ali ne i crnom rupom u drugom poluvremenu.

"Zadovoljni smo načinom na koji smo se vratili, ali nismo zadovoljni crnom rupom u drugom dijelu", rekao je Šipić i dodao:

'Španjolci su podijelili pet, razlika, ali drago mi je što smo uspjeli nekako skupiti glave i vratiti se. Sada slijedi Stockholm, čekamo protivnika u polufinalu i ne računamo ništa, tko god dođe, ići će pobijediti. '

Europsko prvenstvo

1. skupina

Hrvatska - Španija 22:22
Austrija - Bjelorusija 18:15
Češka - Njemačka 20:30
UTK. Dječak. Ner. LS. Bod.
prvo Španija 5 4 1 0 9
drugo Hrvatska 5 4 1 0 9
treći Njemačka 4 2 0 2 4
4. Austrija 4 1 0 3 2
5. Bjelorusija 4 1 0 3 2
6. Češka 4 0 0 4 0

Sljedeći mečevi

2. skupina

Portugal - Madžarska 34:26
Norveška - Slovenija 18:15
Švedska - Island 20:30
UTK. Dječak. Ner. LS. Bod.
prvo Norveška 4 4 0 0 8
drugo Slovenija 4 3 0 1 6
treći Portugal 5 2 0 3 4
4. Madžarska 5 2 0 3 4
5. Island 4 1 0 3 2
6. Švedska 4 1 0 3 2

Izvor: Tportal

Izvorni autor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.