DORH istražuje nepravilne putne naloge u Ministarstvu branitelja, iz vremena Freda Matića?

14.02.2017. 07:08:14

DRŽAVNA REVIZIJA Revizija je proslijedila nalaz DORH-u, ali bez upozorenja da bi se moglo raditi o kaznenom djelu Državno odvjetništvo u ponedjeljak je započelo izvide zbog nepravilnih putnih naloga u Ministarstvu branitelja, iz vremena u kojem je ministar bio Predrag Matić, javlja RTL. “Za mene je to prvi glas i prva vijest, dapače, volio bih da to pogledaju – nisam nikad učinio ništa protuzakonito. Gledajte, ako branitelji prosvjednici meni nisu uspjeli pronaći ništa, ni lažnu invalidnost, ni deset vikendica, ni lažni branitelj, onda slobodno i ovo”, rekao je Matić. Ministarstvo branitelja na službena je putovanja potrošilo oko 960 tisuća kuna, a Državna revizija uočila je nepotpunu evidenciju, poput nenavedene svrhe, javlja RTL. Isplaćivani su navodno veći predujmovi uoči putovanja nego što je bilo potrebno, a putnici su se u računovodstvu razduživali danima nakon propisanog roka od sedam dana nakon putovanja. Revizija je proslijedila nalaz DORH-u, ali bez upozorenja da bi se moglo raditi o kaznenom djelu. “Uz nepravilnosti koje smo utvrdili u 2015. nismo dostavljali dodatnu dokumentaciju, jer te nepravilnosti nisu imale osnovanu sumnju na obilježja kaznenog djela”, rekla je Biserka Čoh Mikulec, pomoćnica glavnog državnog revizora, i dodala kako DORH do danas nije tražio nikakvu dodatnu dokumentaciju vezanu za to izvješće, javlja RTL.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.