DORH ODUSTAO OD KAZNENOG PROGONA JOSIPE RIMAC

21.01.2016. 13:52:57

DORH ODUSTAO OD KAZNENOG PROGONA JOSIPE RIMAC Optužnica podignuta protiv žene koja joj je dodijelila stan DORH je nakon provedene istrage odustao od kaznenog progona Josipe Rimac, HDZ-ove zastupnice i bivše gradonačelnice Knina, jer kako navode, nisu utvrdili da je počinila kaznena djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. Ipak, USKOK je podigao optužnicu protiv Ana Marie Radić, koja je tijekom 2008. i 2009. godine bila ravnateljica Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva te je Josipi Rimac i njezinom suprugu omogućila da se domognu stana veće kvadrature nego što im je pripadala po Zakonu o području od posebne državne skrbi i Zakonu o obnovi. Priopćenje koje je DORH objavio na svojim stranicama prenosimo u cijelosti:
' USKOK je, nakon provedene istrage, kod Županijskog suda u Zagrebu podigao optužnicu protiv hrvatske državljanke (1969.), zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. (21.1.2016.) Okrivljenici se optužnicom stavlja na teret da je u vremenu od sredine 2008. do kraja 2009. godine, kao Ravnateljica Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, protivno odredbama Zakona o područjima posebne državne skrbi, poduzela niz protuzakonitih radnji kojima je obitelji gradonačelnice Grada Knina, osim stambenog prostora površine 126,28 m2, omogućila neosnovano stjecanje vlasništva nad još dvije etažirane stambene jedinice u istoj zgradi u Kninu, površine 128,68 m2. Na taj je način obitelji gradonačelnice Grada Knina, na štetu državnog proračuna pribavljena nepripadna imovinska koristi od 548.653,14 kuna. Budući da tijekom istrage nije utvrđeno postojanje relevantnog stupnja sumnje da bi dvoje hrvatskih državljana (1980. i 1974.) počinili kaznena djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, u odnosu na iste donijeto je rješenje o obustavi istrage.'

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.