DORH pokrenuo kazneni postupak protiv Marka Juriča

19.01.2019. 13:58:51

Protiv Marka Juriča, voditelja Podcasta Velebit, Državno odvjetništvo RH pokrenulo je kazneni postupak zbog pozivanja na nasilje i mržnju. Razlog je objava na Z1 televiziji u kojoj je Marko Jurič upozorio Zagrepčane na opasnost od širenja četničke ideologije u centru Zagreba na Cvjetnom trgu. Povod je bilo poznato pjevanje pjesme prvog čovjeka Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj mitropolitija Porfirija, koji je u toj pjesmi veličao četničku ideologiju i poznatog četničkog zločinca popa Močila Đujića. Ovaj skandalozni postupak DORH-a otvara niz pitanja i zapravo u konačnici otvara Pandorinu kutiju zločinačkih političkih prevara koje se događaju u Hrvatskoj. Odgovore na pitanja: Je li otvaranje kaznenog postupka sada, a ne u prethodne tri godine tokom kojih je Jurič bio bez posla i tokom kojih mu je bilo onemogućeno javno novinarsko djelovanje, zapravo izravna posljedica pokretanja Podcasta Velebit, sve utjecajnije nacionalne i suverenističke medijske platforme? Je li ovo očiti politički proces s ciljem da se uguši slobodna i neovisna hrvatska novinarska platforma kao što je Podcast Velebit?  I na mnoga druga pogledajte u Podcastu Velebit

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.