DORH poslao pa POVUKAO zahtjev za skidanjem Sabinog imuniteta

22.08.2013. 08:22:55

Stigla je i službena potvrda da se Državno odvjetništvo bavi slučajem vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe kojeg HDZ-ova gradska vijećnica Marija Budimir optužuje za pokušaj političkog potkupljivanja. Naime, saborskom Mandatno-imunitetnom povjerenstvu stigao je zahtjev za skidanjem imuniteta Željku Sabi. Potvrdila je to za Novu TV predsjednica Povjerenstva Gordana Sobol pojašnjavajući kako takva procedura u ovom slučaju nije bila potrebna te je zahtjev povučen. 'Mi smo dobili danas tijekom dana najprije zahtjev DORH-a, odnosno USKOK-a putem DORH-a, za skidanje imuniteta gradonačelniku Željku Sabi radi provođenja istrage oko slučaja koji je u zadnje vrijeme medijski dosta eksponiran, vezano uz moguće nuđenje mita. Međutim, tijekom dana je iz DORH-a stigao novi dopis kojim oni povlače svoj zahtjev jer se ipak ustanovilo da nije potrebno u ovoj fazi skidati imunitet', rekla nam je Gordana Sobol. 'Odnosno, sve se istražne radnje mogu provoditi do onog trenutka kada se ustanovi da je potrebno podignuti optužnicu. Tek u tom trenutku, prije pokretanja kaznenog postupka, potrebno je skidati imunitet. To je u skladu sa zaključkom Povjerenstva iz 2009. godine u slučaju Berislava Rončevića, kada smo mi dali tumačenje da se zastupniku ne mora skidati imunitet ako se radi o istrazi i da se to prema Ustavu i Poslovniku može činiti bez skidanja imuniteta', pojasnila je Sobol. 'Zbog toga je DORH tijekom popodneva poslao dopis kojim se na neki način oslanja i na zaključak toga tadašnjeg sastava Mandatno-imunitetnog povjerenstva. U ovoj fazi je očito da DORH pokrece istragu, a ukoliko se ustanovi da je potrebno podignuti optužnicu, e tada će biti potrebno zatražiti skidanje imuniteta', rekla je još Sobol. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.