DORH UŠAO U ULJANIK Provjerava se postoje li kaznena djela, Miletić pozdravio dolazak istražitelja

03.09.2018. 20:37:30

Kriza u Uljaniku će osim svojih gospodarskih posljedica moguće imati i pravosudne posljedice. Nova TV saznaje kako su istražitelji DORH-a ušli u Uljanik grupu. Županijsko državno odvjetništvo potvrdilo je Novoj TV kako provjerava postoje li kaznena djela u poslovanju Uljanika, ali ne otkrivaju nikakve dodatne detalje. Policija je u ponedjeljak potvrdila da po nalogu Državnog odvjetništva provodi izvide u Uljanik grupi. "Policija temeljem naloga nadležnog Državnog odvjetništva provodi izvide te obzirom na odredbe Zakona o kaznenom postupku nismo u mogućnosti ustupiti više informacija", priopćeno je iz MUP-a. Prema pisanju medija koji se pozivaju na neslužbene izvore izvidi se tjednima provode u riječkom u 3. maju zbog anonimne kaznene prijave. U pulskom Uljaniku provođenje izvida je naložilo Državno odvjetništvo, nakon napisa u medijima o stanju u tom brodogradilištu. Pulski gradonačelnik Boris Miletić pozvao je ranije DORH da provjeri svu dokumentaciju vezanu uz komunikaciju Grada i Uljanika. Najveći problem nastao je i nakon priznanja Danka Končara kako je Ivan Jakovčić lobirao za njegovu tvrtku Afarak. Nakon objave vijesti o tome da je DORH počeo provjeravanje poslovanja Uljanika, reagirali su Boris Miletić i predstavnik radnika i član Nadzornog odbora Đino Šverko. Miletić je rekao kako je njima cilj saznati postoji li povezanost Grada Pule i Uljanika te ih pozvao da sve provjere. "Neka svi 'češljaju' sve što misle da je potrebno, ako vide da je zamračeno, preplaćeno ili skrenuto s pravoga puta, neka se sankcioniraju, neka se sankcioniraju takvi. Tu ja nemam nikakve dileme", rekao je Đino Šverko iz Sindikata metalaca Hrvatske.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.