'Doveli ste osuđenog Čačića u studio? Tko je sljedeći...Paravinja?'

06.06.2013. 22:24:53

'Što radi gospodin Čačić pred odlazak u zatvor u Temi dana?! Ima li doista poručiti nešto poučno gledateljstvu? Je li to javna televizija, ili interna "zatvorska TV mreža"?! Živa je sramota da osuđenika zovete u emisiju! Vi stvarno nemate granice u svom ponašanju! Kako je moguće da nam ovakvog čovjeka koji ide u zatvor dovedete da komentira trenutačno političko stanje u državi?! Ako ste potrošili sve teme i goste koji žele doći kod Vas, onda je prestanite prikazivati!' samo su neki od komentara gledatelja.

Nakon što su se ljutiti pretplatnici obrušili na HRT zbog, kako kažu, skandalozne emisije Nu2 u čijem je prilogu Hrvatska nazvana 'pokatoličenom jazbinom' i čija je gošća Mima Simić u udarnom terminu propagirala gay-aktivizam, uslijedio je novi val nezadovoljstva tv pretplatnika upućen na adresu naše najveće televizijske kuće. Gledatelji, koji se mahom prijete prestankom plaćanja tv pretplate, shvatili su čini se da se, ako ništa drugo, mogu pozvati na Službu gledatelja i izraziti svoje mišljenje, o čemu je Dnevno.hr već pisao. Kap koja je, barem što se velikog dijela gledateljstva tiče, prelila čašu je emisija 'Tema dana' koja je ugostila ni manje ni više nego....Radimira Čačića.

Evo što o izboru gosta u emisiji 'Tema dana' misli gledateljstvo:

- skandal je od HRT da osoba koji ide u zatvor, gostuje u emisiji. Pa na čijoj ste Vi srani?! Jeste li Vi "normalni"?!

- deplasirano je najavljivati i pozivati u emisiju osuđenika gospodina Čačića. Nisam primijetio da ste i sve osuđenike koji služe svoje kazne pozvali i dali im da se šepire u emisijama. Sramota!

- protestiram na pojavu gospodina Radimira Čačića u emisiji. Isto ste mogli pozvati i gospodina Paravinju, da iskaže svoje političke stavove.

- čemu gospodin Radimir Čačić koji ide u zatvor?! Zašto je on bitan, da mu dajete medijski prostor u udarnom terminu?! Čime smo zaslužili takav teror?!

- čovjeka koji je pravomoćno osuđen i sad govori o politici, stvarno je neodgovorno, sramno i nepoštivanje pristojnog i postojanog čovjeka. Sramota! Da ste pozvali bilo koga iz HNS-a bilo bi u redu, ali osuđenika koji za koji dan odlazi u zatvor nije osoba koja je mjerodavna po ovim pitanjima.

- pozvali ste gospodina Radimira Čačića koji nema nikakvu funkciju u Hrvatskoj i koji će ići u zatvor. Čemu takva emisija? Ako vas je zanimao HNS trebali ste pozvati gospođu Vesnu Pusić ili nekoga drugoga koji ima nekakvu funkciju.

- živa je sramota da osuđenika zovete u emisiju! Vi stvarno nemate granice u svom ponašanju! Kako je moguće da nam ovakvog čovjeka koji ide u zatvor dovedete da komentira trenutačno političko stanje u državi?! Ako ste potrošili sve teme i goste koji žele doći kod Vas, onda je prestanite prikazivati!

- do kuda ste se srozali sa svojim ponašanjem?! Od kuda Vam pravo da čovjeka koji će u zatvor za tri dana pozovete da komentira trenutno političko stanje?! Vi jednostavno niste više Hrvatska niti u Vašem programu ima išta Hrvatskog. Samo Vam je stalo da hrvatski građani plaćaju mjesečnu naknadu.

- poštovani gospodine Radman, predstavnici Službe gledatelja, predstavnici Odnosa sa javnošću i gospođo Sanja Mikleušević-Pavić! Sramotno je da urednica TEME DANA gđa. Sanja Mikleušević-Pavić daje danas 04.06.2013. udarni termin u 19.10 sati gospodinu Radimiru Čačiću povodom njegove izjave o "povijesnoj pobjedi" HNS i njegovim planovima kada će ići u zatvor ili ne! Gospođo Mikleušević-Pavić, TEMA DANA je DANAŠNJI DOGAĐAJ - ostvareni SOCIJALNI DIJALOG VLADE I SINDIKATA (neovisno o tomu hoće li biti tema obrađena u središnjem Dnevniku), a ne političar koji sa svojim promašajima kako čovjeka tako i neuspješnog bivšeg dužnosnika, ne zaslužuje naše vrijeme i pozornost da bude PREZENTIRAN u udarnom terminu na javnoj TV. Inače ovo je drugi put da sam razočarana s Vašim gostom. Iako nisam tada reagirala, sada ipak moram spomenuti Vaš izbor gosta u emisiji dana kada je gost bio redatelj gospodin Arsen Oremović povodom filma "U braku sa švicarcem". Niste razumjeli ovaj odličan dokumentarni film koji govori o žrtvama kredita koje proživljavaju svoje najteže životne trenutke. Trebali ste se u emisiji baviti sociološkim aspektima današnjeg rastućeg problema u našem društvu, a ne zvati gospodina ŽELJKA IVANKOVIĆA, "produžene ruke banaka", koji je samo govorio, i samo može govoriti o ekonomskim efektima, a to su profiti banaka. Smatram da ste promašili odabir gosta jer je svim poznato da Željko Ivanković može samo govoriti o ugroženosti profita banaka. Pretpostavljam da ste ga zvali radi "ravnoteže" da se ne bi uvrijedile banke. Njegovim sudjelovanjem umanjili ste vrijednost filma te marginalizirali temu kojom se film bavi. Prazni načini objektivnog obrađivanja teme. Više pozornosti trebali ste posvetiti redatelju Arsenu Oremoviću i Surbersive festivalu. Po mojemu mišljenju trebali ste zvati filmskog kritičara ili sociologa koji bi mogao pobliže prokomentirati s društevno-sociološkog aspekta današnje tragične događaje vezane uz bankarske kredite koje proživljavaju hrvatski građani te je li tema u filmu …

- što radi gospodin Čačić pred odlazak u zatvor u Temi dana?! Ima li doista poručiti nešto poučno gledateljstvu? Je li to javna televizija, ili interna "zatvorska TV mreža"?!

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.