DP: Pozivamo Vladu i SDSS da svoje izaslanike pošalju i na mjesto stradanja hrvatskih logoraša u Stajićevu, Nišu i Mitrovici te da pozovu i premijerku Brnabić i predsjednika Vučića

25.08.2020. 16:55:00

Škorin Domovinski pokret oglasio se povodom današnje komemoracije u Gruborima:

“Izjavom Tomislava Medveda u Gruborima o, citiramo, povjerenju između većinskog hrvatskog i manjinskih naroda, Vlada nas vraća na podijeljenost Hrvata i Srba kakvu smo gledali prije 1991. i promjene Ustava. Podsjećamo kako su Hrvati danas suveren narod, dok Srbi u Hrvatskoj danas nisu narod, nego nacionalna manjina.

 

Nadalje, teško je govoriti o povjerenju, nakon što je za vrijeme Domovinskog rata gotovo 300 tisuća ljudi protjerano sa svojih ognjišta, tisuće mučeno, silovano, zarobljeno, a više od 15300 branitelja poginulo. Još je teže kada se zna da je tek malo odgovornih procesuirano. Pozivamo stoga Vladu i SDSS da svoje izaslanike pošalju i na mjesto patnje i stradanja hrvatskih logoraša u Stajićevu, Nišu i Mitrovici te da pozovu i premijerku Srbije Brnabić i predsjednika Srbije Vučića da im se pridruže. O zločinima politike koja je u planu imala odcjepljenje i etničko čišćenje svjedočiti im može saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić koji se spasio iz logora smrti”, napisao je Domovinski pokret.

Stipo Mlinarić Ćipe ispričao se na fb-u:

[ISPRIKA]

Ja, Stipo Mlinarić, vukovarski branitelj, logoraš koji je prošao tri srpska koncentracijska logora, ponukan zadnjim potezima Plenkovića i Pupovca, kao i HDZ-a i SDSS-a, želim se ispričati ugroženoj srpskoj nacionalnoj manjini. Oni su na današnji dan bili u Gruborima zbog tamošnjih žrtava zbog kojih mi je kao čovjeku i vojniku žao. Ali na današnji je dan započeo i opći napad na moj rodni Vukovar, pa se ispričavam što sam sudjelovao u obrani svoje voljene domovine Hrvatske. Ispričavam se što sam branio svoj dom u Vukovaru. Ispričavam se što sam sa svojim suborcima zaustavio JNA i četnike, s petokrakama i kokardama na čelu, koji su krenuli u svoj koljački pohod na Hrvatsku. Ispričavam se što je moj brat zajedno s još 261 mučenikom ubijen na Ovčari. Ispričavam se što sam nakon mjeseci krvave bitke za Vukovar završio u logorima u Srbiji i što sam tamo trpio batine i iživljavanja i jeo splačine od hrane. Ispričavam se što sam branio grad Vukovar pa se valjda zato dogodio pokolj od 18. do 21. studenog 1991. godine. Ispada na kraju da se taj pokolj ne bi ni dogodio da se moj brat i ja nismo pod vodstvom Blage Zadre s našim suborcima suprotstavili toj bandi. Ispričavam se što su Srbi proglasili SAO Krajinu i protjerali stotine tisuća nesrba, što su ubijali i silovali. Nadam se da će Pupovac i koalicijski partneri uvažiti moju ispriku jer, kao što oni vole svoje i ja svoju Hrvatsku volim i spreman sam umrijeti da u njoj bude dobro i da tu ostanu naša djeca. I na kraju, ispričavam ti se moj hrvatski narode što sam sa svojim suborcima stvarao ovu zemlju. ispričavam se i što sam napisao ovo, ja samo želim pomoći i želim shvatiti gdje sam pogriješio, ako sam pogriješio.

 

Izvor: Hrvatski glasnik

Izvorni autor: Ante R/Foto: HG

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.