Drama na Veterini: Policija zabranila Borkoviću da vidi ranjenu kobilu, on ih optužio za urotu

04.06.2013. 10:17:49

Zašili su ranu koju nisu smjeli. Kobila je sad oblivena znojem, mislim da ima sepsu, ogorčeno je rekao Borković tvrdeći da je kobilu vidio samo na kratko jer ga je jedan od tehničara slučajno pustio unutra. Nakon što je počeo protestirati zbog lošeg stanja kobile, istjerali su ga van.
Suze, plač i vika, razvaljena vrata i troje policijskih kola. Scene su to koje su se odvijale u ponedjeljak poslijepodne na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu kada je Branko Borković, poznat kao Mladi Jastreb, došao posjetiti svoju kobilu koju su prošli tjedan izgrizli izgladnjeli psi. - Ubit ćete mi konja! - zapomagao je Borković ispred Klinike Veterinarskog fakulteta koji tvrdi da je njegova kobila u puno gorem stanju nego što je bila u subotu. - Zašili su ranu koju nisu smjeli. Kobila je sad oblivena znojem, mislim da ima sepsu - ogorčeno je rekao Borković tvrdeći da je  kobilu vidio samo na kratko jer ga je jedan od tehničara slučajno pustio unutra. Nakon što je počeo protestirati zbog lošeg stanja kobile, istjerali su ga van. Borković kaže da je od dekana Veterinarskog fakulteta stigla izričita naredba da ga se ne pusti kod kobile, na što, kaže Borković, dekan nema pravo. - Prvo su mi rekli da je policijskim nalogom zabranjen pristup konju jer je izuzet kao dokaz. No, policija tvrdi da naloga nema. Ovo je nečuveno, konj je moje vlasništvo - suznih očiju rekao je Borković. U jednom trenutku ogorčenja počeo je razvaljivati vrata štale i vikati da je netko u međuvremenu 'rašio rane' koje je on ranije vidio da su zašivene. Dežurni kirurg pozvao je policiju i istjerao novinare s prostora Veterinarskog fakulteta. Na fakultet su stigla troja policijska kola, a Borković je nakon razgovora u fakultetskim prostorijama pušten. Podsjetimo, prošlog tjedna jeziva videosnimka, na kojoj dva izgladnjela psa jedu utrobu i vrat jednog od konja na imanju Branka Borkovića Mladog Jastreba, osvanula je na internetu.  Nakon burnih reakcija policija i inspekcija Ministarstva poljoprivrede obavile su nadzor na Borkovićevoj farmi, nakon čega je protiv njega podignuta kaznena prijava zbog ubijanja i mučenja životinja. Izvorinu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.