Dramatično uhićenje u Podstrani: policija uz sredstva prisile privela Ruse koji su opelješili splitsku zlatarnicu, jedan pokušao bijeg skokom kroz prozor; Mještani pričaju: Pitanje je tko im je jatak odavde...

13.11.2019. 16:00:00

U iznajmljenom apartmanu u Strožancu u Podstrani u koji su se smjestili pljačkaši splitske zlatarnice u srijedu ujutro je još trajao očevid. Dvojica Rusa su uhićena upotrebom sredstva prisile, a jedan od njih je pokušao bijeg skokom kroz prozor iz apartmana na prvom katu.

Odmah kraj omanje zgrade u kojoj je apartman parkiran je kombi Interventne jedinice policije, a sam ulaz čuva policajac u uniformi. Mještani obiteljskih kuća kraj Crkve Gospe u Siti  i Osnovne škole Strožanac, koje su neposredno kraj kuće u kojoj su bili ruski pljačkaši, nisu ni slutili tko je u njihovom susjedstvu.

- To vam je sinoć bila prava uzbuna, svugdje su bili naoružani policajci i službena vozila. Djeca su vidjela policiju s dugim cijevima pa su počela govoriti o pucnjavi, ali nije se, zaista, čuo ni jedan pucanj. Kako je tu škola i školsko igralište, učenici su mogli uživo gledati prizor iz filmova - kaže nam još uvijek uzbuđena gospođa.

Obojica su se opirala uhićenju te su svladani tjelesnom snagom i sputani lisičinama. Jedan je prije toga čak skočio kroz prozor s prvog kata ravno u ruke policiji. U apartmanu je nađena zlatnina spremljena u tvrde pakete prikladne za skrivanje, očito u svrhu daljnjeg transporta.

- Nisu našli samo zlato, nego sam ja čuo da se govori da ima i nekih satova. Tko zna odakle su to pokrali. Pitanje je tko im je jatak odavde, nisu Rusi došli pa nabasali na zlatarnicu u Splitu - pričljiv je gospodin iz obližnjeg kafića.

Splitska policija je zatražila od ruskih kolega podatke o dosjeima uhićenih, a pitanje je dokle i do koga će dovesti kriminalističko istraživanje, koje je još u tijeku.

Kako saznajemo, dvojica Rusa su došli zrakoplovom iz Moskve prije dva tjedna i smjestili se  u Podstrani. Prije deset dana su u samom centru Splita u 2.15 sati upali u zlatarnicu iz koje su odnijeli zlatni nakit milijunske vrijednosti. Na snimci nadzornih kamera su se vidjela trojica pljačkaša, a u utorak navečer su u Podstrani uhićena dvojica ruskih državljana.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Izvorni autor: Katarina Marić Banje Foto Tonči Plazibat / ilustracija / HANZA MEDIA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.