Drmić predlaže aboliciju za bolesne branitelje u zatvorima

12.11.2014. 18:55:08

Hrvatski branitelji imaju puno lošiju skrb nego Šešelj u Haagu, rekao je HDSSB-ovac pozivajući se na slučajeve Đure Brodarca i Tomislava Merčepa HDSSB-ov zastupnik Ivan Drmić pozvao je u srijedu premijera Zorana Milanovića da hrvatska Vlada, po uzoru na kriterije koje koristi haaški Sud, predloži aboliciju za bolesne i zdravstveno ugrožene hrvatske branitelje u hrvatskim zatvorima. U zatvorima je velik broj hrvatskih branitelja narušenog zdravlja, rekao je Drmić u saborskom aktualnom prijepodnevu podsjetivši pritom da je Sudsko vijeće Haaškog suda, zbog pogoršanja zdravstevnog stanja, odobrilo privremeno puštanje na slobodu četničkog vojvode Vojislava Šešelja. Hrvatski branitelji imaju puno lošiju skrb nego Šešelj u Haagu, njihovo zdravstveno stanje zanemarivale su i HDZ-ove vlade, ustvrdio je Drmić, spominjući Đuru Brodarca i Tomislava Merčepa. Premijer uzvraća da mu je teško komentirati praksu Tribunala, no ne dvoji oko Šešeljeve odgovornosti. "Postoje rijetki slučajevi u kojima gotovo da ne treba reći pričekajmo što će sud reći, jer odgovornost tog čovjeka je transparentna na prvi pogled" rekao je Milanović. "Samo ono što je (Šešelj) izgovorio u 90-ima je teško kazneno djelo, s kojim se rijetko što na verbalnoj razini što smo čuli 90-ih može usporediti", naglašava. "Taj je čovjek, podsjeća, pozivao na istrebljenja i ubojstvo, i bio bi osuđen u svakoj državi. Zašto taj postupak još nije završen - ne znam, zašto su ga sada privremeno pustili - ne znam. Pratim to preko televizije kao i vi", odgovorio je premijer Drmiću. Istaknuo je da i sam izražava čuđenje, ne zbog Šešeljevog privremenog puštanja, nego zato što taj postupak još nije gotov. Ne vidim što se tu ima dokazivati, netko tko je pozivao na istrebljenje, ne na granice Karlobag-Virovitica, to može reći svaka bena, ali sve što je uz to rečeno je takvo kazneno djelo, to nije verbalni delikt, to je poziv na mržnju i istrebljenje, rekao je predsjednik Vlade u Hrvatskom saboru. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.