Državljani Srbije unijeli u Hrvatsku četiri kilograma kokaina

08.06.2013. 14:04:48

Dvojica državljana Srbije unijeli su u Hrvatsku, u prtljažniku automobila,  nešto manje od četiri kilograma kokaina. Nakon završene krim istrage utvrđeno je da su dvojica muškaraca, starosti 42 i 38 godina, u prerađenom prostoru prtljažnika osobnog automobila marke Opel Astra, srbijanskih registarskih oznaka, 4. lipnja 2013. u 19,25 sati preko graničnog prijelaza Bregana u Republiku Hrvatsku, na područje Zagreba prokrijumčario 3 795 grama kokaina, a kojeg je potom 38-godišnjak u garaži poslovno stambene zgrade na području Španskog prebacio u prtljažni prostor svog osobnog automobila marke VW Golf, srbijanskih registracijskih oznaka. U četvrtak, 6. lipnja 2013. u večernjim satima, nakon što je iz Opel Astre prebacio drogu u VW Golf, 42-godišnjak se s Opel Astrom uputio prema graničnom prijelazu Bregana gdje je zaustavljen, te je obavljenim pregledom vozila u prtljažniku pronađeno skrovište, nakon čega je 42-godišnjak uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje. Sutradan je na području Španskog uhićen i 38-godišnjak, te je istoga dana temeljem naloga suca istrage izvršena pretraga navedenog VW Golfa, kojom prigodom su u prtljažniku vozila pronađena 4 paketa sa ukupno cca 3795 grama kokaina. Pronađena droga bila je namijenjena hrvatskom narko tržištu. Protiv njih podnijeta je kaznena prijava zbog osnove sumnje da su počinili kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a vrijednost pronađenog kokaina u prodaji na veliko iznosi oko 1 200 000 kuna dok bi miješanjem s raznim punilima i povećanjem mase, u prodaji na malo cijena dostigla i iznos od preko dva i pol milijuna kuna. Izvorinu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.