EKSKLUZIVNI DOKUMENTI Dosad najpotpuniji popis istraga Tužiteljstva BiH

15.11.2016. 10:30:14

NACIONAL POSJEDUJE DOSAD NAJPOTPUNIJI POPIS ISTRAGA Na listi osumnjičenih osim hrvatskih generala nalaze se i bivši hrvatski premijeri, ali među ukupno 524 otvorena predmeta o ratnim zločinima najmanje je onih protiv pripadnika HV-a i HVO-a

Nacional je došao u posjed dokumenta s popisom svih predmeta, odnosno istraga o ratnim zločinima koje provodi Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, a među kojima se nalaze i optužnice protiv hrvatskih generala i branitelja. Jedan od intrigantnijih na popisu tih predmeta je svakako onaj koji se vodi pod brojem 182/06 za kazneno djelo progona, odnosno Ratni zločin protiv čovječnosti iz čl.172 KZ BiH počinjen na području Trebinja, a u kojem su osumnjičeni Hrvoje Šarinić, Nikica Valentić i Gojko Šušak. Iako se među osumnjičenima u nekoliko predmeta nalaze imena hrvatskih generala, među kojima je i general Ante Gotovina, iz samog popisa je evidentno da predmeti u kojima su osumnjičeni Hrvati odnosno pripadnici HV-a i HVO-a čine manji dio popisa, a da se glavni slučajevi vode protiv pripadnika Vojske Republike Srpske i Armije BiH. Konkretno, na popisu je tako i ime pokojnog Alije Izetbegovića, ali i Ejupa Ganića, Sefera Halilovića ili pak Blagoja Adžića.

Više pročitajte u novom broju Nacionala ......

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.