EKSKLUZIVNO! DOKUMENT UŽASA: Vijećnik SDSS-a bio je prostrijeljen 1992. prilikom izviđanja za Srbe

02.06.2019. 20:24:43

I DALJE JE U POLITICI Priča o Dragutinu Ćelapu, vijećniku SDSS-a u Topuskom, čovjeku nagrađenom za hladnokrvno ubijanje trojice hrvatskih branitelja, te sudjelovanje u ubojstvu 30 pripadnika MUP-a i Zbora narodne garde prilikom napada na Topusko, poput bombe je pukla u javnosti, i to ekskluzivnom objavom na portalu Dnevno. Činjenica da je ovaj bivši diverzant i pripadnik srpske vojske nakon ubijanja Hrvata za koje je dobio pisanu nagradu, nastavio živjeti na istoj adresi na koju mu je 1991. Komanda 3. partizanskog bataljona uručila pohvalnicu za ubojstva, u cijeloj ovoj priči ipak nije najnevjerojatnija. Dokument objavljen u knjizi “Krajina kroz dokumente” autora Ivice Pandže – Orkana, pokazuje kako je Dragutin Ćelap, koji je svojedobno bio i kandidat za Sabor, bio ranjen prilikom izviđanja. Ćelap je, navodi dokument, prilikom izviđanja zadobio prostrijel stopala, a ranjen je iz puške. Sve se odigralo 06. travnja 1992. godine. Protiv Dragutina Ćelapa, vijećnika SDSS-a u Topuskom, koji je za vrijeme Domovinskog rata bio u neprijateljskim redovima, udruge hrvatskih branitelja podnijele su kaznenu prijavu za ratni zločin.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.