EKSKLUZIVNO: Počeli veliki obračuni među Bajićevim suradnicima: Pitaju se tko štiti Kalmetu, Vidoševića, Mesića i Paladina!

29.10.2013. 17:23:38

1_175669

Hoće li najnovija kaznena prijava koju su dvojica policijskih službenika podigla protiv Županijske državne odvjetnice Željke Pokupec otvoriti nova pitanja po pitanju eventualnog opstruiranja nekih istraga, i tko to tamo opstruira uskoro bi moglo izaći na vidjelo.Hoće li i nakon toga Kalmeta, Vidošević, Mesić i Paladino mirno spavati pitanje je čiji odgovor zna smo jedna osoba u RH - Mladen Bajić.

Policijski službenici Nikola Osmakić i Miroslav Ribič, 14. listopada 2013. godine podnijeli su Državnom odvjetništvu RH kaznenu prijavu protiv Županijske državne odvjetnice Željke Pokupec i policijskog službenika Borisa Novaka zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti. Inače, ova kaznena prijava samo je vrh ledenog brijega brojnih previranja koja se u proteklom periodu događaju u DORH-u, pogotovo nakon posljednjih afera izvlačenja enormne količine novca iz Vidoševićeva HGK-a i Kalmetina HAC-a. Iz odvjetničkih krugova bliskih tim istragama da se naslutiti da među pojedinim djelatnicima u DORH-u ključa nezadovoljstvo dosadašnjim tijekom tih istraga jer krupne ribe do sada ostaju izvan istražiteljske mreže. Tu se prije svega misli na Nadana Vidoševića koji je uz osmijehe dočekao aferu u HGK-u i još nije pozvan čak ni na informativni razgovor. Što se tiče Kalmete, već je uvriježeno mišljenje da je on već odavno zaštićen poput ličkog medvjeda jer, navodno, drži u šaci glavnog državnog odvjetnika. A kad je o Bajiću riječ, već i vrapci u Gajevoj ulici cvrkuću da je on osobno zaštitio svog velikog prijatelja Josipa Paladina i od pritvora, ali i bilo kakve istrage u slučaju Karlovačke banke. Nezadovoljna javnost, ali i neki djelatnici DORH-a se također u čudu pitaju dokle će Mesić iz afere u aferu izlaziti neokrznut i ismijavati se s hrvatskom javnošću svojom čuvenom rečenicom: 'Neka institucije rade svoju posao'. U tom kontekstu najnovija kaznena prijava policijskih službenika protiv Županijske državne odvjetnice zbog zloporabe položaja ima posebnu težinu. Prije svega zato što je postalo očigledno da ima sve više otpora, pa i u institucijama koje rade svoj posao, prema zaštitničkom tretmanu krupnih riba u velikim aferama koje se s vremena na vrijeme otvore u Lijepoj našoj. Hoće li najnovija kaznena prijava otvoriti nova pitanja po pitanju eventualnog opstruiranja nekih istraga i tko to tamo opstruira,  uskoro bi moglo izaći na vidjelo. Hoće li i nakon toga Kalmeta, Vidošević, Mesić i Paladino mirno spavati pitanje je čiji odgovor zna samo jedna osoba - Mladen Bajić.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.