EKSKLUZIVNO: TKO I ZAŠTO PREŠUĆUJE PROMINSKE ŽRTVE - KNIN IMA 5 HITNIH TIMOVA DA NEBI NEKOM ABOLIRANOM SRBINU POZLILO ?!

24.07.2013. 11:31:54

Za vrijeme otvorenja "Spomen Sobe" poginulim hrvatskim Braniteljima i civilima  iz Općine Promina primjetili smo Roka Mijića kako je stao ispred slike djevojčice Marije i skamenio se gledajući sliku..

Nije mogao suspregnuti suze koje su mu potekle niz lice.

Stari i prekaljeni hrvatski ratnik, Roko Mijić, čovjek koji je u vrijeme pogibije DJEVOJČICE  MARIJE POKROVAC,  bio zapovjednikom 3. satnije 4. bojne 113. brigade HV-e koja je branila Prominu i šire područje prominskog i drniškog kraja, našao se na dan stradavanja djevojčice Marije u blizini i kada je vidio da je djevojčica pogođena potrčao je i uzeo je u zagrljaj požurivši noseći je pronaći što je brže moguće neki auto koji će Mariju prevesti do ratne bolnice, no djevojčica Marija mu je od teških povreda preminula na ramenu..

Marijina slika u spomen sobi probudila je danas sjećanje u Mijiću na taj trenutak užasa iz 1991 godine...

Prilikom izlaska na binu pred prepunom dvoranom Roko Mijić je kao izaslanik ministra hrvatskih Branitelja ponajprije u ime ministra pozdravio,obitelji poginulih hrvatskih Branitelja kao i sve obitelji kojima je netko nastradao u Domovinskom ratu  te sve hrvatske branitelje a jednako tako pozdravio je i sve uzvanike i nazočne u dvorani čestitavši promincima 130 obljetnicu općine Promina

Dalje je nastavio govoriti kao jedan od svih onih koji su učestvovali u obrani Hrvatske a ne kao izaslanik ministra...

Slušajući nadahnut i dirljiv govor čovjeka koji je prošao sve strahote nametnutog i agresorskog rata stekao se dojam da je u pojedinim trenutcima iz Mijića progovarao duh djevojčice Marije koja mu je preminula na rukama...

Mijić se osvrnuo i na hitne medicinske pomoći te naglasio:

Knin ima 5 hitnih timova da ne bi slučajno kojem aboliranom srbinu pozlilo, dok Drniš i Imotski imaju jedva po jedan...

B.P./M

Cijeli govor Roka Mijića možete pogledati iz priloženog (VIDEA) koji je za Vas danas zabilježio i priredio Braniteljski portal.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: