EKSKLUZIVNO:Dragovoljac Domovinskog rata i HRVI, već peti dan štrajka glađu (VIDEO-FOTO)

20.09.2013. 16:23:06

Branko Matijević, hrvatski ratni vojni invalid teško je ranjen 1991 godine u Siveriću, kada je srbočetnička granata pala u njegovoj blizini i cijelog ga izranjavala.

Iz mene su izvadili oko kilogram i dvadeset dkg. gelera a u meni je ostalo još oko četrdeset gelera u prsnom košu, glavi nadlaktici govori nam Branko Matijević,koji je smješten u kninsku bolnicu Hrvatski Ponos.

Ministarstvo branitelja mi je preko moje sestre Nade A. poručilo da sam trebao prikupljati novac te štediti da bih se mogao nastaviti liječiti u Varaždinskim toplicama.

Od tog trenutka Ministar za mene više ne postoji i ono Fred koje je za mene nekada nešto značilo sada više ne znači ništa govori nam Matijević. HZZO više ne plaća jer sam ispunio bonus dalje je sve to trebalo preuzeti Ministarstvo branitelja i osigurati mi da se dalje mogu liječiti.

Ogorčen sam na Ministra Predraga jer on zna za moj slučaj nastavlja dalje Matijević i slobodno mu poručite da ja nastavljam štrajk glađu do daljnjega. Mogu mu samo poručiti da se dobro sjećam kada je ispred mene u Drnišu govorio da će on sigurno ući u ministarstvo branitelja i to da će dobiti čin koji on zaželi. Evo sada je ministar pa neka se brine za branitelje ali on je samo učitelj i nije za to sposobam, što je do sada i dokazao, govori nam Matijević.

Dok nije postao ministar ja sam ga cijenio kao FREDA MATIĆA čiju sam i knjigu kupio. On je sada hodajuće zlo za hrvatske branitelje ogorčeno nam govori Matijević pripadnik 113 i 142 brigade i teški invalid obrambenog Domovinskog rata.

Sa Matijevićem je nakratko porazgovarala i dr. Nada Vazgeč koja je inače suradnica Ministarstva hrvatskih branitelja.

Vrlo kratko je ušla u sobu i upitala me par stvari i rekla mi možda i kroz šalu da sam trebao štediti novac da se dalje nastavim liječiti ali je to mene jako uzrujalo.

Upitali smo ga kako se medicinsko osoblje odnosi prema njemu na što nam je odgovorio da osoblju skida kapu i da jedna sestra radi za njih pet ali da su svi pacjenti čisti i sređeni, što su nam potvrdili i još dvojica pacjenata koji leže zajedno u sobi sa Matijevićem.

Uvjerili smo se na licu mjesta da Matijević odbija hranu kada je osoblje donijelo ručak i terapiju, isti je samo popio terapiju a odbio hranu što radi već peti dan.

Razgovor smo obavljali dok je vani ispred bolnice trajao štrajk medicinskog osoblja ali nismo primjetili da su pacijenti zapostavljeni.

Na odjelu produženog liječenja sreli smo i voditelja odjela dr.med. Nenada Hemericha koji nam je rekao da je Branitelj Matijević bio kod njih u bolnici prije četiri dana ali da ovo danas što vidi je sasvim druga destabilizirana iznemoćala osoba.

Pacjent Matijević već peti dan štrajka glađu i uzima samo malo vode kada treba popiti terapiju kaže nam voditelj odjela produženog liječenja Nenad Hemerich. Dat ćemo sve od sebe da ga stabiliziramo i da se vrati u stanje u kakvom je bio prije nekoliko dana , ali je veliki problem u tom što Matijević odbija hranu i ne znam što dalje.

Nadajući se da će Ministarstvo hrvatskih branitelja za ovaj teški slučaj iznaći pravo rješenje i s nadom da će tomu biti tako na vrijeme ćemo Vas izvijestiti.

B.P.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.