ERDUT – 26. OBLJETNICA POGIBIJE HRVATSKIH HEROJA

25.07.2017. 11:42:40

Na današnji dan, 25. srpnja, 1991. godine, izvršen je prvi izravni napad sa teritorija Republike Srbije na Republiku Hrvatsku na malo mjesto Erdut. U tom napadu poginula su šestorica hrvatskih branitelja pripadnika 1. gardijske brigade Tigrovi, a 19 ih je ranjeno. Topnički napad iz kukavičjeg gnijezda, bio je dokaz kako nikada nisu odustali od teritorijalnih pretenzija prema državi Hrvatskoj, koja je tada već bila voljom i odlukom hrvatskog naroda, izišla iz umjetno nastale tvorevine zvane Jugoslavija.
Nisu uspjeli i nikada neće, jer naše granice su granice jedne divne zemlje, koju nam je Bog dao, da u njoj žive plemeniti i sretni ljudi, ljudi koji nemaju i nikada neće imati potrebe otimati tuđe. Nema ničega ljepšega od Hrvatske grude. Tu na samoj granici Lijepe naše, uz Dunav koji mirno protiče, naši su prijatelji i suborci ostavljajući svoje živote – poklonili su najveće blago koje su imali, kako bi mi danas živjeli u slobodnoj nam Domovini. Nikada ne zaboravimo njihovu žrtvu i odajmo počast onima koji nisu žalili darovati ono najvrijednije što su imali za ono najsvetije čemu su težili neovisnu, slobodnu Hrvatsku. Zastanimo na trenutak u mislima na Milu Čulinu, Antu Grgića, Miroslava Gržana, Josipa Kneževića, Željka Pavića i Mirka Rožmana.          

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.