EU DALA NOVAC, HRVATSKA PRISTALA Izglasan prihvat migranata u bivše prognaničko naselje kod Petrinje

01.12.2018. 12:54:57

Na sjednici gradskog vijeća grada Petrinje izglasano je osnivanje radne skupine o prihvatu azilanata, odnosno migranata koji u Hrvatskoj zatraže azil, u bivše naselje za prognanike Mala Gorica kod Petrinje. Odluka je izuzetno uznemirila okolno stanovništvo. “Naša djeca su po Njemačkoj, a ovdje dolaze migranti. Građani Petrinje i okolice će se zbog ovog dići na noge, rekao je Ivo Vranić, umirovljeni branitelj. O svemu se oglasio i MUP. „Vezano uz naselje Mala Gorica, obavještavamo Vas kako je od srpnja 2018. godine u tijeku provedba projekta ‘Uspostava infrastrukture i jačanje kapaciteta Prihvatilišta za tražitelje azila u Maloj Gorici’ , odnosno projekt osiguranja dodatnih kapaciteta smještaja tražitelja međunarodne zaštite, a kako bi se unaprijedili uvjeti smještaja i pružanja usluga njihovog prihvata. Kako je i propisano u slučajevima projekata koji su financirani iz sredstava Europske unije, Ministarstvo je izvijestilo javnost o odluci putem svojim internetskih stranica. Trenutno je u tijeku ishođenje građevinske dozvole za izgradnju Prihvatilišta koje će za početak biti namijenjeno za mali broj tražitelja međunarodne zaštite. Ministarstvo će s lokalnom zajednicom, udrugama civilnog društva i građanima detaljno i pravovremeno komunicirati sve informacije vezane uz uspostavu Prihvatilišta za tražitelje azila u Maloj Gorici”, odgovor je na pitanje koje je zatražio portal 53.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.