ECLJP HR: Prati razvoj događaja oko ovrhe dječaka i djevojčice obitelji Šušak iz Nuštra

30.08.2016. 16:41:38

Dan prije ovrhe nad djevojčicom i dječakom nas je nazvala baka djece gospođa Ljiljana Šušak.Pitala nas je za pomoć,te usmeno informirala o nastalom problemu.Rekla je da su imali učestala maltretiranja od strane krim policajca iz Mirkovaca i ravnateljice centra za Socijalnu skrb u Vinkovcima gospođe Milice Benić. Iz njene priče smo upoznati da djeci zaista ništa ne nedostaje u njihovoj kući.Imaju uredna i dostatna novčana primanja,adekvatan prostor za stanovanje u toplini doma sa centralnim grijanjem.Njihovi poznanici su dodali da su djeca zdrava,uredna i čista. Naglasila je da joj jedan sin radi u Danskoj,kći udana u jedno mjesto kod Vinkovaca te da oni također dodatno pomažu roditelje svoje nećake kako financijski tako u svakom drugom smislu. Nažalost nismo raspolagali relevantnim činjenicama ali smo usmeno upoznati od strane prijatelja koji su također s nama kontaktirali da su brat i sestra od prošle godine nakon obiteljske tragedije ostali bez oba roditelja.Otac djece je najprije ubio suprugu,majku djece a zatim sebe. Dječak i djevojčica od tada žive kod majčinih roditelja u Nuštru,kod obitelji Šušak I ništa im ne nedostaje.Čak i djeca tvrde da vole živjeti kod obitelji Šušak kod bake i djeda. U međuveremnu su skrbništvo nad djecom zatražili i očevi roditelji, a Centar za socijalnu skrb u Vinkovcima donio rješenje po kojemu se unuci dodjeljuju njima. Poznato nam je da su jučer po djecu došli sudski ovršitelj, interventna policija i predstavnici vinkovačkog centra I da je ovrha odgođena uz pomoć prijatelja i rođaka koji su došli spriječiti ovrhu njihovih unuka. Ne razumijemo kako je Centar za socijalnu skrb u Vinkovcima donio rješenje po kojemu se njeni unuci daju onim roditeljima,čiji je sin ubio kći obitelji Šušak,svoju suprugu,majku svoje djece,a zatim presudio sebi. Najbitnije nam je da se poštuju i da se ne krše prava djece,te ovim putem postavljamo pitanje,ravnateljici Centra za socijalnu skrb u Vinkovcima,gospođi Milici Benić dali se pridržava istih i dali je sve sukladno Zakonu. ECLJP HR

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.