EVAKUACIJA CITYJA! Požar se širi Splitom

17.07.2017. 22:31:42

Požar nošen jakom burom zahvatio je predvečer splitske četvrti Dračevac, Mejaše i Kilu, gdje vojska, vatrogasci i građani pokušavaju ugasiti buktinju, a vatra je došla do trgovačkog centra City Centra One koji je evakuiran. Od vatrogasaca Hina večeras doznaje kako trenutačno gori oko benzinske postaje na Dračevcu, a vatra je stigla i do stambenih četvrti Mejaša i Kile do POS-ovih zgrada. Stanari gase vatru u želji da spriječe veću štetu. Vatra prijeti i zgradi Općinskoga suda na Dračevcu, a očekuje se dolazak ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića i predsjednika tog suda Gorana Čolaka. Večeras je za sav promet zatvoreno i splitsko križanje Zbora narodne garde i Domovinskog rata. Split je tako trenutačno potpuno odsječen od juga jer se automobilom ne može ni prema Omišu ni prema Zagori.
 Neslužbeno se doznaje i kako eksplozije koje se čuju potječu od vozila Čistoće koja je zahvatila vatra. U blizini Čistoće je i asfaltna baza.
 Od vatrogasaca se doznaje da se izrađuju planovi obrane benzinskih crpki na ulazu u Split.
 Upozoravaju se građani da ne budu u blizini crpki pogotovo one na Smokoviku jer je ondje najteže. (Hina)
21:55 Novinari s terena nam javlljaju da je područje između Kile, Mejaša i Dračevca spaljena zemlja. Izgorili su i rasvjetni stupovi, a na Kili gori i trafostanica, što je jedan od razloga zašto je dio grada bez struje.
21:50 Splitska policija je pozvala građane da se ne zadržavaju na prometnicama, posebno u istočnom dijelu grada Splita prema Solinu. Također upozoravaju građane da se udalje iz područja benzinskih postaja, posebno BP Smokovik.
– Molimo vozače da isključivo u hitnoj potrebi koriste staru klišku cestu kako bi bila prohodna za službe koje su angažirane u gašenju požara i pomoći stanovništvu. – poručuju iz policije.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.