Evakuacije na Filipinima prije dolaska snažnog tajfuna

13.09.2018. 12:12:21

Filipini su počeli evakuirati tisuće osoba iz obalnih zona na sjeveru arhipelaga zbog predviđenog dolaska iznimno snažnog tajfuna Mangkhuta u subotu, popraćenog naletima vjetra brzine 255 kilometara na sat. Vlasti su istaknule da deset milijuna Filipinaca živi u područjima koja se nalaze na predviđenom putu oluje koja u četvrtak napreduje Tihim oceanom. Milijuni ostalih stanuju na obalama Južnokineskog mora koje će tajfun doseći. Počelo se s evakuacijom tisuća osoba s obale sjevernog vrha Luzona, glavnog otoka Filipina, gdje se Mangkhut očekuje u prvim satima subote. “Preventivne evakuacije u tijeku su u našim obalnim općinama, u selima koja su izložena”, izjavio je glasnogovornik lokalne vlade Rogelio Sending. “Nastavit ćemo s novim evakuacijama”. Filipinska meteorološka agencija navela je da je Mangkhut u ovom stadiju najsnažnija tropska oluja u godini.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.