Evo kako je odvjetnik Mišetić očitao lekciju iz povijesti profesoru kojem se 'povraćalo' od posjeta Vukovaru

14.06.2019. 17:20:53

Luka Mišetić, odvjetnik hrvatskih generala u Haagu, a među njima i Ante Gotovine, odgovorio je na društvenim mrežama nastavniku informatike Marku Šoliću iz jedne zagrebačke osnovne škole koji se je 'proslavio' svojom izjavom kako mu se "povraća od posjeta Vukovaru jer djecu pripremamo za novi rat zbog jednostranog prikazivanja uzroka i početka rata kao i da se neka pitanja ne smiju postaviti".  Odvjetnik Mišetić mu je poručio da pitanja slobodno postavi, a na neka mu je i odgovorio. Mišetić je u nekoliko svojih statusa na Twiteru napisao: "Čitam Facebook post Marka Šolića i vidim da hrvatski učitelj ne zna da su četnici i arkanovci bili u zaleđu Zadra 1990. godine; ili da su korijeni balvan revolucije iz 1990. počeli 1989., a ne usponom HDZ-a 1990. godine; ili da je ICTY nakon 25 godina rada zaključio da je srpsko političko vodstvo u Hrvatskoj bilo zločinačko, a hrvatsko političko vodstvo u odnosu na Srbe nije, uključujući i Oluju; ili da je ICTY presudio da su srpski civili otišli u Oluji iz razloga koji nisu povezani s zločinom hrvatskih vlasti. Paradrzava RSK, dok je postojala, slavila je 1989. godinu kao početak ustanka "Krajine" i pocetak osnivanja "RSK." Toliko o tvrdnji Šolića da "o tome koji su bili uzroci balvan-revolucije ni riječi, to pitanje se ne smije postaviti." Može se postaviti, može. Slobodno", poručio je na kraju zadnjeg posta odvjetnik Mišetić nakon što je očitao kratku lekciju o činjenicama iz Domovinskog rata, a što bi jedan nastavnik u obrazovnom sustavu trebao znati.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.