Fondom hrvatskih branitelja upravljat će ubuduće Interkapital

10.07.2017. 13:06:00

PRIJENOS UGOVORA Interkapital preuzeo je Addiko Invest i sve ugovore o upravljanju portfelima i brokerskim poslovima bivše Hypo Alpe-Adria banke u Hrvatskoj Pojedine članice Interkapital Grupe potpisale su s Addiko bankom kupoprodajni ugovor o prijenosu dionica i namjeri stjecanja 100-postotnog vlasničkog udjela u društvu Addiko Invest te o prijenosu ugovora o obavljanju poslova upravljanja portfeljima i brokerskih poslova te banke, objavili su iz Interkapitala.
Addiko Invest upravlja sa četiri otvorena investicijska fonda s javnom ponudom - dioničkim fondom Addiko Growth, mješovitim Addiko Balanced, obvezničkim Addiko Conservative te novčanim Addiko Cash, kao i s jednim fondom s posebnom namjenom, Fondom Hrvatskih branitelja. Ukupna imovina pod upravljanjem Addiko Investa iznosila je na kraju 2016. godine 1,16 milijardi kuna. Addiko Bank je, pak, krajem 2016. godine u segmentu poslova upravljanja portfeljima i brokerski poslovi imala 92 klijenata sa 42,2 milijuna kuna sredstava pod upravljanjem te 442 aktivna klijenta u brokerskom poslu, a prosječni promet brokerskih poslova iznosi na godišnjoj razini oko 200 milijuna kuna. Vrijednost transakcije nije objavljena. Interkapital Grupa je financijska institucija koja objedinjuje poslove investicijskog savjetovanja, posredovanja na financijskim tržištima, upravljanja imovinom i rizikom privatnih i institucionalnih klijenata. Kao član Zagrebačke i Ljubljanske burze, te Eurexa Deutsche Boerse, Interkapital ostvaruje godišnji dionički promet oko 5 milijardi kuna te je prije ove transakcije upravljao s 1,18 milijardi kuna imovine klijenata putem osam investicijskih fondova i niza individualnih portfeljnih računa.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.