FOTO: Hrvatski branitelji odali počast umrlim suborcima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu

01.11.2014. 13:27:29

Hrvatski branitelji koji prosvjeduju već desetak dana pred Ministarstvom branitelja i traže smjenu ministra Freda Matića, kao i njegove zamjenice Vesne Nađ te pomoćnika Bojana Glavaševića, okupili su se na na zagrebačkom groblju  Mirogoju kako bi odali počast poginulim i umrlim suborcima. Naravno, i na Sisvete branitelji ne odustaju od svojih zahtjeva, dok istovremeno nailaze na nerazumijevanje aktualnog režima i režimu bliskih medija. Branitelji su položili  vijence i zapalili svijeće ispred Spomenika Glas hrvatske žrtve Zid boli, potom ispred Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te kod Zajedničke grobnice  neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata na Krematoriju, nakon čega su branitelji odali počast  i prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. Delegacija hrvatskih branitelja, nažalost po Ivu Josipovića i njegove savjetnike, nije otišla u Beograd kako bi se poklonila 'velikanu' Josipu Brozu Titu. Poslije polaganja vijenaca predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojba, Ante Deur dao kratku izjavu za medije. - - Iskazali smo poštovanje prema našim poginulim i umrlim braniteljima, predsjedniku Tuđmanu, ministru Šušku. Bili smo zajedno svi – predstavništvo udovica, stradalnika Domovinskog rata i hrvatskih branitelja - rekao je Deur Spomenimo i kako je Bilo naroda, hrvatska nacionalna mreža za  suzbijanje siromaštva i socijalne isključenost  izrazila apsolutnu potporu  100% invalidima i ostalim hrvatskim braniteljima kao i  stradalnicima Domovinskog rata u ostvarenju zahtjeva za pristup stečenim pravima i zaštiti istih. Nadalje Udruga 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine, Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruga specijalne policije prihvatili su suradnju sa Bilom naroda, hrvatskom nacionalnom mrežom za suzbijanje siromaštva i socijalne isključenosti, te su pozvali i druge braniteljske udruge da se uključe u rad mreže. Recimo kako je na Mirogoju vijence položio i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko. Na Mirogoju se, naravno, pojavilo i izaslanstvo HDZ.a, koje je također položilo vijence zajedno s hrvatskim braniteljima. Foto: Darko Tomaš/Cropix Izvorni članak pogledajte OVDJE braniteljisisvete   braniteljisisvetedva   braniteljisisvetedvasedam   braniteljisisvetedvatri   lekomirogojpotpora

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.