(FOTO) KAKAV JE TO SIMBOL NA ARKANOVOM GROBU? Zloglasna poruka vrišti i nakon smrti: Poslije 21. godine javnost i dalje intrigirana ratnim zločincem!

16.01.2021. 16:00:00

Jučer je u Srbiji obilježena 21. godišnjica od smrti srpskog kriminalca Željka Ražnatovića Arkana koji je zapovijedao zločinačkom srpskom paravojnom formacijom koja je terorizirala i ubijala diljem hrvatskog teritorija u Domovinskom ratu.

Jedan je od najpoznatijih optuženika Haškog suda, ali presudu i izručenje nikada nije dočekao jer je ubijen u Beogradu 15. siječnja 2000. godine.

U većem dijelu javnosti, Arkan je i dalje ‘osloboditelj’ baš kao i Vojislav Šešelj i kapetan Dragan koji su danas česti gosti srpskih televizija. Tako je jučer na groblju održana komemoracija za Arkana koja je iz godine u godinu medijski popraćen događaj. 

Njegovu grobnicu jučer je obišla njegova supruga Svetlana Ražnatović s obitelji, ali i brojni drugi.

Zanimljivo je kako se na njegovom nadgrobnom spomeniku nalazi simbol koji su srpski mediji nazvali intrigantnim.


Photo: Antonio Ahel/ATAImages.

Riječ je o velikom grbu zloglasne Srpske dobrovoljačke Garde kojom je upravljao Arkan.


Photo: Antonio Ahel/ATAImages.

Organizirali su oružanu pobunu, a diljem Like, Banije, Korduna i Dalmacije činili su brojna razbojstva i pljačke, a ubijali su i po Dalju, Aljmašu i Erdutu i drugim krajevima Hrvatske. Bio je i blizak s nedavno preminulim mitropolitom Amfilohijem Radovićem koji je utjecao na smjenu vlasti u Crnoj Gori. Nako rata, Arkan se obogatio kao i brojni pripadnici njegovih formacija. Mediji su ga slavili kao junaka rata iako ga se teretilo za ubojstva, namjerno nanošenje velikih patnji, silovanja i druga nehumana djela koje su činile njegove postrojbe po BiH i Hrvatskoj.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: N.K./Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.