(FOTO) KUĆA U SPLITU SAMO ŠTO NE PADNE S LITICE! Stanari bijesni na grad: ‘Bio je potres, odronjava se litica na kojoj živimo 25 godina!’

19.10.2021. 10:29:00

Stanari na splitskim Škrapama u Ulici Julija Klović već godinama žive iznad provalije koja se urušava. Tvrde da su im životi ugroženi i da je od nedavnog potresa još gore.

Inače, ova situacija traje već 20 godina. Tad nekad je počelo propadanje, a litica je u vlasništvu Grada.

Uznemireni stanari tvrde kako na upozorenja nitko iz Grada nije reagirao. 

Nema reakcije?

“Nismo dosad naišli na nekakav odaziv grada po tom pitanju. Dapače, čak smo dobivali krive informacije pa su nas malo zaustavile, usporile. Sad smo se odlučili pozabaviti ovim problemom, da ga jednom zauvijek završimo”, rekla je Irena Grgičević, koja živi u Ulici Julija Klovića.

Kud je bio potres, tu su i radovi na javnoj garaži koji su prema njihovim riječima, dodatno urušili liticu na čije rubu žive. 

“Nakon potresa, doduše blagog, svejedno smo se zabrinuli”, rekla je Teica Pocrnja, također stanarka iste ulice.

Strmina se odronjava

Strmina se svako malo dodatno uruši nakon svake kiše ili potresa.  Stanarka Blaženka Vrdoljak tvrdi kako se prije 25 godina nešto i napravilo, ali ne dovoljno.

Ono što stanari žele od Grada je to da se sanacije provalije uvrsti u proračun za 2020. godinu. 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: N.K./Foto: HRT Screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.