FOTO Lica vojnika prije, za vrijeme i nakon rata

17.05.2013. 17:21:15

Fotograf Lalage Snow sudjelovao je u osmomjesečnom projektu naziva 'Mi nismo mrtvi'. Radi se o portretima britanskih vojnika prije, tijekom i nakon sudjelovanja u ratu u Afganistanu. Tri fotografije prije, tijekom i poslije rata, omogućuju da se vidi fizička promjena na licima vojnika u ratnoj zoni. Osim fotografija, projekt je uključio i njihove citate prije, tijekom i nakon sudjelovanja u ratu, piše My Modern Met. >> VIDEO Angela Merkel Afganistancima priredila iznenađenje Jedan od fotografiranih vojnika Alexander McBroom prije odlaska u Afganistan rekao je: 'Ne bojim se odlaska - to je moj posao'. Nakon tri mjeseca rekao je: 'Ovo mi je otvorilo oči'. Četiri mjeseca nakon što je proveo na bojištu u Afganistanu rekao je: 'Uvijek postoji taj strah, taj osjećaj, što će se dogoditi ako naletim na minu?'

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.