(FOTO) NOVAC OSIGURAN IZ PRORAČUNA: Otkriveno kako će izgledati 450 tisuća vrijedna kapela u Betlehemu

20.08.2021. 14:20:00

Vlada je u četvrtak odlučila financijski podržati izgradnju Kapele hrvatskih svetaca i blaženika u Betlehemu, čime je pozitivno odgovorila na molbu Samostana Svetog Duha franjevaca konventualaca u Zagrebu.

U odluci Vlade stoji da će Kapela hrvatskih svetaca i blaženika u Betlehemu dati snažan doprinos jačanju međunarodne prepoznatljivosti i pozicioniranja Hrvatske u Svetoj Zemlji i svijetu.

Hodočasnici iz cijelog svijeta koji će posjetiti Kapelu u Betlehemu bit će u prilici upoznati hrvatsku povijest te pripadnost Hrvatske europskom kršćanskom nasljeđu, navodi se također u odluci. 

S obzirom na veliki porast broja posjetitelja Izraelu, planira se gradnja šest kapela, a hrvatska će biti u središnjem dijelu. Kustodija Svete zemlje darovala je teren u Betlehemu, izjavio je ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

Za izgradnju hrvatske kapele izdane su dozvole, izgradnja je procijenjena na 450.000 eura, unutrašnjost i inventar bit će obogaćeni umjetničkim djelima koja će darovati hrvatski umjetnici, kaže Grlić Radman.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: IKA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.