(FOTO) PRAVA ISTINA O PRETUČENOM HARISU! Tvrdi da je istučen jer je Srbin: Na profilu zastrašujući sadržaj! U međuvremenu postao mučenik!

28.03.2021. 10:27:00

U Visokom u BiH. 21. ožujka u 11.05 sati  došlo je do premlaćivanja Harisa Matardžije (1979) od  strane dvojice muškarca, a okolnosti koje su nakon toga uslijedile zaintrigirale su javnost. Matarždija je tvrdio kako je napadnut na kućnom pragu jer se izjašnjava kao Srbin, međuti, sudeći pod njegovom Facebook profilu, Haris je zapravo četnik iz Visokog koji je između ostalog pozivao i na klanje šiptara.

Vijest da  je Haris Matardžija napadnut pred svojom kućom jer se izjašnjava kao Srbim prenijeli su brojni mediji u BiH, a srpski režimski mediji od Harisa su napravili mučenika.

Međutim, čini se kako stvari nisu onakve kakvima se na prvi pogled čine. Kako javlja Sandžak.live, Haris nije napadnut pred kućom jer je Srbin, nego je taj sukob s dvije osobe krenuo još ranije, na benzinskoj pumpi. 

Policija je izvijestila kako su Harisu ustanovljene lakše tjelesne ozljede, a obavljen je i razgovor s počiniteljima.

Promovira nasilje

Nasilje ni u kom slučaju nije opravdano, ali čini se kako Harisa Matadržiju nasilje veseli.

Pregledavajući njegov profil vrlo se jasno vidi kako je Haris zaljubljenik u automatske puške, a na fotografijama često pozira s raznim oružjem. Osim toga, redovito ističe simbole velikosrpske politike. Prezire Bošnjake, muslimane, a podijelio je i link koji poziva na klanje šiptara.

Da je sklon idejama velike Srbije, Haris uopće ne pokušava prikriti, pa je tako objavio i ilustraciju na kojoj je Srbija toliko velika da je omeđena Baltičkim, Crnim i Jadranskim morem.

Neizostavno je naravno i podsjećanje na Srpsku Krajinu i simoble koji idu uz to. Objavio je tako 5. kolovoza amblem s jakne na kojoj je grb Krajine. Moguće je da se i radi o njegovoj jakni, ali ne možemo potvrditi.

Haris voli i navijačke pjesme, a čini se kako mu je posebno draga ona o klanju šiptara. Rijetko dijeli glazbi na svom Facebook profilu, pa ova zasigurno zauzima posebno mjesto u njegovom srcu.

Kada je riječ o oružuju, Haris je podijelio mnogo fotografija na kojima pozira s automatskom puškom u nekoj vrsti bunkera. Na fotografiji je i afromerikanac, također naoružan, a oko njih je sve u prašini i pijesku. Komentirajući jednu svoju objavu napisao je kako posebno voli “svog kalaša” nadodavši kako ga nikada nije izdao.

U ovu fotografiju napisao je da kada zagusti uvijek se vade kalaši, ali da se nedaju slikati i da je ova fotka uhvaćena na “kvarno”. Ne znamo čime se bavi Haris, ali čini se kako se bavi nečime što uključuje uporabu oružja.

Na to se nadovezao i jedan pratitelj koji je rekao kako je “kalaš bez konkurencije” ali da ga je teško staviti pod majicu ili jaknu. Spomenuo je u tom kontekstu i migrante, a Haris se nadovezao kako bi on za migrante 12,7 milimetara.

Pitanje je sada ima li s obzirom na ovo na njegovom profilu elemenata za kaznenu prijavu.

 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: N.K./Foto: facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.