FOTO: Zlatni vaterpolisti stigli u Hrvatsku

28.06.2013. 11:34:02

Hrvatska vaterpolska reprezentacija vratila se u Hrvatsku s osvojenom zlatnom medaljom s Mediteranskih igara u turskom Mersinu. U zagrebačkoj zračnoj luci zlatne su vaterpoliste dočekali brojni ljubitelji vaterpola ali i brojne novinarske ekipe željne prvih dojmova najtrofejnije hrvatske momčadi.
Vaterpolistima je dobrodošlicu u Grad Zagreb poželio gradonačelnik Milan Bandić te dodao: «Dobro došli kući. Čestitam na ovom izvanrednom uspjehu. Na najbolji ste mogući način pokazali kako se voli domovina. S nestrpljenjem i veseljm očekujemo Vaše nove uspjehe.»
Vaterpoliste su dočekali i zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek, član vijeća HOO Boško Lozica, predsjednik HVS-a Predrag Sloboda i dopredsjednik i izvršni direktor HVS-a Perica Bukić.
Kapten reprezentacije Josip Pavić nije skrivao zadovoljstvo osvojenim zlatom : «Presretni smo s osvojenom zlatnom medaljom. U Tursku smo otišli sa željom za što boljim plasmanom, momčad je pomlađena ali kao i uvijek iznova pronalazimo nove motive i zlato je nagrada za trud i rad koji ulažemo u ovu reprezentaciju.
Dobar nam je ovo vjetar u leđa za nadolazeće Svjetsko prvenstvo na kojem očekujemo borbu za medalju.»
Zlato za Hrvatsku na Mediteranskim su igrama osvojili Josip Pavić, Marko Bijač, Nikša Dobud, Ivan Krapić, Andro Bušlje, Ivan Milaković, Luka Lončar, Sando Sukno, Petar Muslim, Luka Bukić, Paulo Obradović, Maro Joković i Anđelo Šetka. Treneri reprezentacije su izbornik Ivica Tucak, Ivan Asić i Pero Kuterovac.
«Zahvaljujem svima koji su nam omogućili odlične pripreme, svima koji su vjerovali u ovu momčad i naravno dečkima što su ostavili srce u bazenu. Pred nama je najzahtjevnije natjecanje ove sezone – Svjetsko prvenstvo u Barceloni i već u ponedjeljak krećemo s pripremama.» - izjavio je izbornik Ivica Tucak.
Nakon nekoliko dana odmora reprezentacija kreće na pripreme u Maribor te u Veronu gdje će odigrati službenu prijateljsku utakmicu s Italijom. Posljednje dane priprema uoči odlaska u Barcelonu imati će u Zagrebu gdje će snage odmjeriti s Rumunjskom. Boravak u glavnom gradu biti će prilika i za navijače i ljubitelje vaterpola da pozdrave zlatne vaterpoliste.
Više pogledajte u fotogaleriji Zlatni vaterpolisti u Hrvatskoj Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.