Francišković odgovara Ostojiću: 'Tko je onda prijavio prijetnju i poslao mi policiju?'

01.06.2014. 21:40:52

Ako niste vi, tko je, ministre?

Ministar unutarnjih poslova, Ranko Ostojić, sudjelovao je u emisiji Aleksandra Stankovića, Nedjeljom u 2. Tom prilikom smo, napokon, nakon devet mjeseci šutnje mogli javno čuti što misli Ostojić o slučaju Marka Franciškovića. Podsjetimo, Francišković je upravo zbog prepiske s njim na Facebooku zatvoren, prisilno hospitaliziran i liječen čak devet mjeseci od paranoidne shizofrenije, nakon čega je došao i službeni nalaz medicinskih vještaka koji su utvrdili da je Marko Francišković u potpunosti zdrav.

Ostojić je u emisiji rekao kako je bilo tko mogao otvoriti profil na njegove ime, te da se iza spornih i podosta intimnih komentara upućenih Franciškoviću mogao nalaziti bilo tko. Rekao je i da je ono što se dogodilo Franiškoviću bilo rezultat sudskih odluka na koje on nije mogao utjecati.

Kontaktirali smo i Marka Franciškovića koji je rekao da nije gledao emisiju, ali da, ako je točno da je ministar izjavio da to nije njegov profil, njemu ostaje nejasno: "Tko je drugo jutro poslao policiju zbog prijetnje na profilu koji nije od ministra? Zašto je profil, koji nije od ministra ekspresno ugašen, čim se vijest o prepisci pojavila u medijima? Zašto nije rekao tko je koristio njegov profil, jer su stvari koje su bile izrečene bile osobnog karaktera?" Marko Franišković nije jedini koji je vodio prepisku s vrlo aktivnim Facebook korisnikom, Rankom Ostojićem. Naime, i prošlo ljeto se ministar, preko istog profila kojeg je u emisiji demantirao, obrušio na novinare. O tome su izvještavali svi hrvatski mediji. Isto tako, nedavno je u gluho doba noći, također na Facebooku, napao novinara T-portala vrlo agresivnim komentarima. Prepiska s Franiškovićem je vrlo jasna i iz nje se da iščitati kako osoba koja je razgovarala s njime, o istome jako puno zna. Da je profil lažan, bi li se osoba s druge strane obazirala na tamo nekog Franciškovića? Bi li mu sljedeće jutro bila pozvana policija i ekspresno dobiven nalog za pretres stana, na temelju prepiske na lažnom profilu i s lažnim Ostojićem? Podsjetimo, Marko Francišković prilikom uhićenja javio nam je da mu je policajac imena Željko Mikulić rekao kako je ministar pisao sporne komentare te da je to razlog dolaska policije s nalogom u njegov stan. Prilažemo prepisku pa prosudite sami - krije li se iza ovih komentara Ostojić ili netko drugi?

 
  • Autor: Zrinka K.
  • Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.