FRANCUSKI DRAGOVOLJAC HRVATSKU VOLI VIŠE OD MNOGIH HRVATA! Nije samo ratovao. Pročitajte što sve Jacques čini za nas

04.10.2022. 14:44:00

Francuski dragovoljac Jacques Nicolai odlučio je svoju ratnu uniformu darovati Muzeju Domovinskog rata u Splitu. 

“Učinjeno je. Pozivam svoju braću po oružju da učine poput mene. Muzej želi otvoriti prostoriju posvećenu stranim dragovoljcima i na svim frontama rata, traže dokumente, odore, artefakte i druge predmete od povijesnog interesa, iz ovog tužnog razdoblja naših života za obranu domovine i slobode”, pozvao je Jacques svoje suborce da učine isto.

Foto: Privatna arhiva/Darovana uniforma

Podsjetimo, Jacques je strani dragovoljac koji je 90.-tih sa Korzike u Hrvatsku došao kao humanitarac, no odlučio se priključiti 113. šibenskoj brigadi HV-a s kojom je završio na mnogim bojištima diljem domovine.

 

Foto: Privatna arhiva
Lani je dobio hrvatsko državljanstvo

Nicolai, kojeg suborci zovu “Jack Nico”, 2015. godine proglašen je počasnim građaninom Općine Promina, a 2017. godine vatrogasnom društvu te općine darovao je vrijednu donaciju vatrogasne opreme. U vrijeme kada su Hrvatskom harali požari, Jack Nico prikupio je 120 hlača, 80 jakni, 25 kožnih jakni, 22 para čizama, 6 kaciga te prikupljenih 2900 eura.

Foto: Privatna arhiva

Nakon što se više od 25 godina izbivanja vratio svojoj novoj domovini, ovaj je francuski državljanin sada službeno postao i državljaninom Hrvatske zbog čega je, kaže nam, silno ponosan.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Snježana Vučković/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.