'Fred Matić ima dva puta više odličja nego njegov ratni zapovjednik!'

04.02.2014. 10:08:56

1_221749

''Dakle, ako se nekog branitelja briše iz Registra, onda je on samo jedan u nizu koji je kriv (ako mu se dokaže), a još su više krivi i odgovorni svi drugi koji su mu omogućili status ratnog vojnog invalida ili hrvatskog branitelja, koji su svojeručno potpisali (omogućili mu), jer bez njihova potpisa njihova potvrda ništa ne vrijedi.'', piše Pavković.

Mladen Pavković predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.), reagirao je na brisanje lažnih branitelja iz Registra branitelja. Priopćenje prenosimo u cijelosti. Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) traži da se osim tzv. lažnih branitelja sankcioniraju i svi ostali koji su potpisivali lažne potvrde, koji su im omogućili ono što ne postoji. Naime, nakon što je Ministarstvo branitelja objavilo Registar hrvatskih branitelja (krajem 2012.) počele su revizije (policija ima pune ruke pola) kojima se nastoji dokazati da se, poglavito oni koji su stekli status hrvatskog ratnog vojnog invalida – brišu iz evidencije, jer im je "dokazano" da nisu bili to što jesu, odnosno da je riječ o lažnim braniteljima. Vjerujemo da nema nikoga tko ne će podržati ovakvu odluku, osobito ako se netko lažiranom potvrdom našao među onima koji su bili prvi kad je trebalo, gdje mu stvarno nije mjesto. I tako dok takvi navodno dokazani lažni branitelji gube status, postavlja se pitanje: tko im je potpisao zdravstvenu, vojnu i inu dokumentaciju, jer ti jednako kao i tzv. lažni branitelji trebaju odgovarati, možda čak i više nego ovi koji su izbrisani iz evidencije? Potvrde su potpisivali zapovjednici brigada (ali i nižih ili viših postrojbi), liječnici, zaposlenici u Uredima za obranu, a na kraju i ministri branitelja! Dakle, ako se nekog branitelja briše iz Registra, onda je on samo jedan u nizu koji je kriv (ako mu se dokaže), a još su više krivi i odgovorni svi drugi koji su mu omogućili status ratnog vojnog invalida ili hrvatskog branitelja, koji su svojeručno potpisali (omogućili mu), jer bez njihova potpisa njihova potvrda ništa ne vrijedi. Stoga tražimo da ako se netko briše iz Registra branitelja, jer je imao lažne potvrde, onda neka se sankcioniraju i svi oni koji su mu to omogućili. Jedno bez drugoga ne ide. Međutim, do danas nismo čuli da je netko odgovarao što je nekome možebitno potpisao "lažnu potvrdu", pa i to treba istražiti. Riječ je o onima, da se slikovito izrazimo, koji su "držali ljestve", pa je i njima, ako ih je bilo, mjesto na optuženičkoj klupi. Kako je primjerice jedan D.K. mogao dobiti iskaznicu hrvatskog branitelja s potpisom tadašnje ministrice Jadranke Kosor, a prema Registru branitelja u "borbenoj" postrojbi bio je svega – dva dana (navodno da mu nisu mogli naći adekvatne hlače!?). Također bi bilo zanimljivo vidjeti tko je dosad sve primio najviša ratna odličja, odnosno tko su ti koji su potpisivali da ih se nekome dodjele, tim prije što je aktualni ministar branitelja uspio sakupiti dva puta (sic!) više odličja i priznanja nego njegov ratni vukovarski zapovjednik! Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.)

Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.