Gdje je ministar branitelja, zašto nije sada u Vukovaru?

04.09.2013. 00:48:35

Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) poziva ministra branitelja Predraga Matića, iako unaprijed znamo da se svi time ne će složiti, da se pod hitno priključi hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji u Vukovaru, koji protestiraju u ovome gradu protiv uklanjanja ploča s ćiriličnim pismom.

Naime, ovdje se ne radi o "šačici" branitelja, niti o marginalnom problemu. Ministar branitelja, još k tome čovjek koji se borio u tome gradu kao hrvatski vojnik slavne 204-te brigade, koji je po njegovim riječima sam uništio najmanje desetak srpskih tenkova, koji ima čak devet najviših odličja za sudjelovanje u ratu, mora u ovoj prigodi biti zajedno sa svojim suborcima, kako se ne bi dogodilo da se ovaj protest pretvori u teški incident, u kojem bi mogli stradati mnogi ljudi, pa čak i žene i djeca.

>>Milanovićeva vlada u Vukovaru vježba staljinističku demokraciju

Matić se zasad javljao samo nekim svojim izjavama ili priopćenjima u stilu "kako ne razumije da hrvatski branitelji nasrću na hrvatske policajce koji su i sami sudionici Domovinskoga rata", pa bi bilo dobro da to dođe kazati svim tih ogorčenim ljudima, svojim suborcima u Vukovaru, te općenito da kao ministar branitelja bude više nazočan na ovakvim i sličnim  okupljanjima, nego na svečanim otvorenjima. Policija sigurno ne će palicama i suzavcem reagirati, ako će među njima biti i ministar, a ako se on ne pojavi u Vukovaru, ako ne pokuša, barem pokuša, smiriti strasti svašta bi se moglo dogoditi u ovome svetom gradu, koji i dalje – pati!

Mladen Pavković

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.