Gdje toga ima? Financiraju novine da „pljuju“ po njima!

10.12.2021. 10:49:00

Teško je reći, je li postoji igdje u svijetu da netko nekoga financira, a ovaj po njemu pljuje, bljuje i cijelo ga vrijeme zatrpava smećem?

Riječ je o srpskim Novostima, tjedniku Srpskog narodnog vijeća, na čijem je čelu Milorad Pupovac, koji je u tim novinama, koje izlaze u Zagrebu, i potpisan u ime izdavača.

Nu, te novine, koje se na novinskim kioscima prodaju u vrlo skromnom ili bolje rečeno nikakvom broju primjeraka (jedna nam je prodavačica rekla da ih neki kupe, pa zatim vraćaju, tako da ih ponekad više vrate nego što ih primaju!) imaju i još dva „dodatka“ koji se naravno posebno financiraju. Jedan se zove „Kronika“, a drugi – „Privrednik“!

I svi su, kako piše, „samostalni“, s time da Novosti financira Republika Hrvatska (Savjet za nacionalne manjine Vlade RH i Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH), a „Kroniku“ i „Privrednik“ nitko drugi već opet – Vlada Republike Hrvatske!

U tim novinama gotovo nikada nema ništa lijepog, zanimljivog i poučnog o Republici Hrvatskoj, već većina onog što objavljuju, od povijesti, sporta, gospodarstva, Domovinskoga rata i politike – upereno je protiv Hrvata i Hrvatske, pa se stječe dojam da ih financira Republika Srbija ili Republika Srpska i da im je adresa uredništva u Banjoj Luci, Beogradu ili Čačku.

Tako primjerice u ovom tjedniku  (3.prosinca 2021.) jedan njihov „kolumnist“ uz ostalo i ovako piše, odnosno pita se, o Vladi Republike Hrvatske, koja obilno plaća te i slične tekstove : (…) „Kako vlada koja bilježi neuspjehe na ama baš svim poljima i upropaštava ama baš sve čega se  dotakne uspijeva o sebi proširiti glas kao najuspješnijoj vladi u hrvatskoj povijesti?“. Ili tu nalazimo i veliki članak s naslovom „Ustaše se vraćaju kući“, u kojem se Hrvate uspoređuje s ustašama… Oni nemaju lijepih riječi ni za kupnju francuskih ratnih zrakoplova, pa neki njihov literata, najviše poznati po uvredljivom članku „Jebo vas Vukovar“ ovako vidi  najnoviju odluku Vlade o kupnji francuskih ratnih zrakoplova:  „…Što to Hrvati plate više od milijardu eura, ofarba se i opremi specijalno za Republiku Hrvatsku, zatim dopremi i čuva tamo dvadeset godina, pa na kraju neiskorišteno i neupotrebljeno proda u staro željezo?“

I sve tako. Članak do članka, komentar do komentara.

Ništa po njima u Hrvatskoj ne valja, osim kuna!

Nu, s obzirom da u Hrvatskoj postoje i druge manjine, kako to da i one nemaju neko slično glasilo ili zašto Vlada RH tako obilno ne financira i neke hrvatske tjednike, u kojima bi se možebitno moglo demantirati sve laži, uvrede i klevete lista na čijem je čelu notorni Milorad Pupovac?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.