General Brodarac doživio je nažalost, kao i mnogi hrvatski branitelji nepravdu i progon

14.07.2014. 11:28:00

Misu zadušnicu za pokojnog generala Đuru Brodarca, povodom treće godišnjice njegove smrti, predvodio je u nedjelju u sisačkoj katedrali, kancelar Biskupije mons. Marko Cvitkušić u zajedništvu s domaćim župnikom preč. Markom Karačom. Uz Siščane i obitelj pokojnog Brodarca misi su nazočili i brojni hrvatski branitelji predvođeni generalnom Mladenom Markačom i admiralom Davorom Domazetom-Lošom. U homiliji mons. Cvitkušić se kratko osvrnuo na naviješteno nedjeljno evanđelje o sijaču, njivi i sjemenu. Po njegovim riječima sijač je Isus, njiva su ljudska srca i savijesti, a sjeme je Riječ Božja. „Na njivi našega srca raste različito raslinje. Nije samo Isus sijač, nego ima i drugih sijača koji siju različito sjeme naročito kroz medije, često puta po načelu ‘Što luđe to bolje!’ Zadaća je onih koji u Krista vjeruju i njega ispovijedaju, da posvuda siju Božje sjeme, odlučno i obilato, kao i sijač iz Evanđelja, a Bog jedini zna kada će ono donijeti rod“, rekao je kancelar Cvitkušić, priopćila je Sisačka biskupija. Dobri Bog je, po propovjednikovim riječima, posijao sjeme domoljublja u duše naših branitelja i oni su odlučno ustali braniti hrvatski narod i dragu nam grudu od srpske agresije u nedavnom ratu. „Jedan od njih, Đuro Brodarac, general Hrvatske vojske, bivši načelnik Sisačko-moslavačke policije i Sisačko-moslavački župan ustao je u obranu Domovine, nošen vjerom u pobjedu, praćen mnogim molitvama hrvatskog naroda. Zahvaljujući njemu i tisućama drugih Hrvatskih branitelja, Hrvati su ostvarili svoj tisućljetni san: svoju samostalnost. General Brodarac, koji se borio za mir i pravdu, doživio je nažalost, kao i mnogi hrvatski branitelji nepravdu i progon. S lisicama na rukama, ponižen i prezren, sproveden je u zatvor odakle se poslije nekoliko tjedana preselio u vječnost. Ali Gospodin Isus, koji je blagoslivljao sve progonjene radi pravednosti, neće zaboraviti njegovo trpljenje i borbu za mir“, zaključio je na kraju propovjednik. Nakon mise, u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u Velikom Kaptolu predavanje na temu „Ratnik i čovjek gospodin Đuro Brodarac“ održao je Hrvoje Hitrec.  

Izvor: narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.