GENERAL SAČIĆ: NEPRIHVATLJIVO JE DA PREDSTAVNICI PORAŽENOG VELIKOSRPSKOG AGRESORA RADE OD NAS SEBI RAVNE

14.10.2016. 15:40:36

Sačićev stav o Klemmovoj inicijativi Nakon što je Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije, u jednog tv emisiji izjavio kako je Udruga odobrila njegovu inicijativu za sastankom sa bivšim pripadnicima agresorske vojske, oglasio se i general Željko Sačić, počasni predsjednik Udruge. Njegovo pismo upućeno članovima Glavnog odbora Udruge Specijalne policije prenosimo u cijelosti: Poštovani, Svaka informacija o okolnostima zločinačkog pogubljenja, o mjestima masovnih stratišta i individualnih ubojstava, o nestalim i zvjerski mučenim i ubijenim hrvatskim žrtvama,o silovateljima  žena i muškaraca, kao  i počiniteljima tih strašnih i masovnih ratnih zločina, o minskim poljima koje je iza sebe ostavio velikosrpski agresor u našoj Domovini, je nesumnjivo doprinos istini o Domovinskom ratu. Hoćemo li te informacije dobiti od predstavnika velikosrpskog agresora? Ako doista ima realne šanse i garancije  da naši predstavnici hrvatskih  žrtava dobiju te informacije onda bi trebalo iskoristiti i tu inače vrlo dvojbenu mogućnost sjedanja za isti stol sa nepokajanim agresorom. Ali ni tada ne ulaziti u taj jako osjetljiv vojnoveteranski diplomatski angažman bez apsolutne potpore svih naših nadležnih državnih tijela. Jer nedvojbeno iza predstavnika srpskih agresora stoje njihove obavještajne i sigurnosne službe, sa vrlo jasnim i strateški definiranim ciljevima aktualne srpske unutarnje i vanjske politike. Dakle, naš krvlju i velikim žrtvama  stečeni pobjednički status u Domovinskom ratu ne smije nitko iskoristiti na našu štetu, za relativiziranje te milenijske hrvatske pobjede, za izjednačavanje statusa žrtve i agresora, za unutarnjopolitičke prilike u Srbiji, za "pranje obraza" pred ulazak Srbije u EU ili za neke druge nehrvatske interese. Također,u tom kontekstu ne smije se zaboraviti nedavna (ovo ljetna) nezapamćena protuhrvatska, četnička hajka, neviđena od početka 90-tih, od strane najviših dužnosnika Srbije, o tome da smo svi Hrvati ustaše, o Jasenovcu, da je "Oluja" genocid nad Srbima, o blaćenju blaženika Stepinca,  "uhićenju" hrvatskog špijuna u srpskim redovima (koji je, zamisli zločina, navodno prikupljao podatke o nestalima i počiniteljima srpskih ratnih zločinaca na štetu Hrvata). Ima li u takvoj političkoj klimi u Srbiji jedan Mile Milošević, predstavnik velikosrpskog agresora na našu Domovinu  dati nešto korisno za Hrvatsku i njene žrtve u Domovinskom ratu, Josipu Klemu, predsjedniku Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata ? Ja doista ne mogu na temelju raspoloživih saznanja naći odgovor na to pitanje, ali bi mi bilo apsolutno neprihvatljivo da u miru predstavnici u ratu poraženog velikosrpskog agresora rade od nas sebi ravne. S poštovanjem, Počasni predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata mr.sc.Željko Sačić,umirovljen u činu general bojnika

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.