General Šiljeg o svom istupanju iz Hrvatskog generalskog zbora: ‘Došlo je do neslaganja i dostojanstvenog razlaza’

09.05.2020. 14:14:00

Nakon vijesti da su Hrvatski generalski zbor, nakon dr. Andrije Hebranga, napustila još 4 generala, 2 brigadira i 1 pukovnik, za komentar smo upitali jednog od njih, Željka Šiljega, generala HV-a i HVO-a u mirovini.

“Ne bih ništa dodavao ovome što piše osim što smo navedeni duže vrijeme nezadovoljni radom, odnosima i djelovanjem udruge građana HGZ u odnosu na Statut kojega smo usvojili na Skupštini. Došlo je do neslaganja u djelovanju i dostojanstvenog razlaza iako nas pojedinci nastoje diskreditirati nebuloznim izjavama što samo potvrđuje ispravnost naše odluke koja nije nikakav hir već refleksija dužeg stanja.” – kratko je za Narod.hr poručio general Šiljeg.

Podsjetimo, 2. svibnja 2020. godine sedmero članova HGZ napisalo je sljedeće pismo:

“Poštovani članovi udruge građana Hrvatski generalski zbor, sukladno Statutu HGZ-a i odnosu udruge prema situaciji i društvenim pojavama ne osjećamo više svrhu i potrebu našega članstva i djelovanja u udruzi građana kojoj smo dragovoljno pristupili te naše članstvo smatrajte završenim s datumom naznačenim na dopisu.

Generali: Željko Glasnović, Željko Šiljeg, Miljenko Lasić, Ivica Primorac

Brigadiri: Stjepan Gašljević, Ivan Ančić

Pukovnik Ivica Tomić”.

Nedugo prije toga dr. Hebrang je podnio neopozivu ostavku na članstvo u Hrvatskom generalskom zboru (HGZ) jer je, smatra, Zbor odustao od svojih principa i izvijestio ga da se neće javno oglasiti na, ustvrdio je, najteže blaćenje legalne braniteljske postrojbe HOS-a od strane Zorana Milanovića.

Za Narod.hr pojasnio je svoju odluku:

“Zbor koji bi trebao biti krovna udruga hrvatskih branitelja ne reagira na blaćenje u medijima, već kukavički podvija rep. Moja ostavka nije ishitrena, razmišljao sam već u dva navrata o njoj. Prvi puta kada je izbačena Tuđmanova bista iz Ureda te drugi put kada je Bandić htio dati nagradu Budimiru Lončaru, no ovo je kulminacija i preko toga ne mogu prijeći”, istaknuo je Hebrang.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Mihaela Tikvica/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.