GENERALE, PA ZAR JE TO DOMOLJUBLJE?

13.05.2015. 21:13:14

GENERALE, PA ZAR JE TO DOMOLJUBLJE? Lucić od zdrave djece napravio invalide i pritom dobro zaradio! Roditelji spremaju tužbu! Roditelji malih judaša doznali su, naime, da su general Josip Lucić i njegovi sinovi koji vode klub, stotinu zdrave djece vodili pod invalide, te na njima samo u 2014. godini na temelju članarina zaradili 246,081.00 kn plus donacije koje su dobili od grada! Josip Lucić, umirovljeni general i bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, pred DORH-om će morati odgovarati na pitanja vezana uz nezakonitosti i financijske malverzacije u Judo klubu “Mladost” čiji je predsjednik. Pitanje nečasnih radnji generala Lucića prvi je otvorio odvažni trener kluba Luka Leško, koji je uočio nepravilnosti a onda i odbio sudjelovati u mutnim poslovima koji se u najmanju ruku mogu nazvati – nemoralnima. Luka Leško je magistar kineziologije i juda, bivši reprezentativac Hrvatske u judu, vanjski suradnik Kineziološkog fakulteta u Zagrebu te glavni trener judo kluba čiji je Lucić predsjednik. – Nakon što sam od dvije osobe saznao o većem broju dokazivih financijskih nepravilnosti u klubu u iznosu od više stotina tisuća kuna, zatražio sam od predsjednika kluba Josipa Lucića maksimalnu transparentnost i odbio dalje prikupljati novac na ruke od roditelja djece za potrebe nastupa na natjecanjima, prijevoza, smještaja i najma kombi vozila te sam ih uputio da plaćaju isključivo na račun kluba – kazao je za Nacional glavni trener koji je slučaj prijavio DORH-U. U prijavi je naveo da dio članova AJK Mladost Zagreb, koji su bili obmanuti, svoju članarinu uplaćuje na račun drugog kluba, i to AJK osoba s invaliditetom Mladost Zagreb čiji je predsjednik Branimir Lucić, sin Josipa Lucića. Tek nakon dizanja ove prijave, veliki broj roditelja čija su djeca članovi kluba doznali su za sramotnu prijevaru! “Doznali smo da naša djeca ne treniraju u klubu koji plaćamo” Saznali su, naime, da su general Josip Lucić i njegovi sinovi koji vode klub, stotinu zdrave djece vodili pod invalide, te na njima samo u 2014. godini na temelju članarina zaradili 246,081.00 kn plus donacije koje su dobili od grada! Osim toga, doznajemo kako su Lucić i sinovi planirali su iz fondova EU povući sredstva za osobe s invaliditetom na račun potpuno zdrave djece. Roditelji malih judaša najvećom Lucićevom obmanom smatraju činjenicu da njihova djeca uopće nisu trenirala u Akademskom judo klubu Mladost Zagreb, već u Akademskom judo klubu osoba s invaliditetom Mladost Zagreb. “Nismo znali niti da taj klub za osobe s invaliditetom postoji niti smo znali da tri godine uplaćujemo članarinu na klub osoba s invaliditetom jer su nam podvalili drugi račun za plaćanje, a naziv kluba uopće nije bio napisan na uplatnici. Time su narušili dostojanstvo naše djece, nas roditelja, ali i sve djece s poteškoćama na ime kojih su ostvarena određena sredstva”, zaključuju roditelji koji spremaju tužbu.
Dnevno.hr
Dnevno.hr
  Strahuju od osvete Lucića i njegovih sinova! “Postoji dio roditelja koji se zbog straha od problema s generalom Lucićem nije odlučio na tužbu, ali su svoju djecu automatski ispisali. Oni samo ne žele više biti dio ove ružne priče”, doznajemo od roditelja. Da Lucić nije bezazlen i da u maniri “velikog šefa” drma judo klubom, za Nacional je potvrdio glavni trener: – Neposredno nakon što sam dao do znanja da ne želim sudjelovati u tim nepravilnostima, istu noć u 02:31 sati s meni nepoznatog broja dobio sam poruku koja bi se mogla interpretirati kao prijetnja. Također, od roditelja s kojima je predsjednik kluba Lucić održao sastanak, saznao sam kako je rekao da se može potruditi da više nikada ne nađem posao u svojoj struci. Uz to, Lucić i njegovi sinovi pokušali su me pred roditeljima sportaša i samim sportašima maksimalno diskreditirati, a Branimir Lucić mi je i osobno zaprijetio riječima: ‘Ovdje pred svjedocima si hrabar, vani na ulici vladaju druga pravila’. S obzirom na to da sam akademski obrazovan, nikada nisam kazneno prijavljen i nikada u životu mi se nisu događale ni izbliza slične stvari, niti mi takve stvari u karijeri trebaju, prijavio sam slučaj DORH-u, oni su me uputili na policiju koja je sastavila zapisnik i rekla da prijavim svaku eventualnu prijetnju – rekao je Leško za Nacional.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.