Glasnović: Pitajmo se zašto ovaj migracijski val ide samo u jednom, zapadnoeuropskom smjeru

06.11.2018. 10:58:58

Marakeški sporazum – NE!!! Europa je stara ali bogata dama. Pitajmo se zašto ovaj migracijski val ide samo u jednom, zapadnoeuropskom smjeru. Zašto ne postavljamo prava pitanja? Zašto su neke zemlje, unatoč velikim prirodnim bogatstvima i povoljnom geostrateškom položaju i danas disfunkcionalne? Zašto ignoriramo jasno upozorenje koje u knjizi „Sukob civilizacija i preustroj svjetskog poretka“ daje znameniti politolog Zapada, Samuel P. Huntington? U eseju iz 1993., citirajući muslimanskog klerika, Huntington jasno upozorava da najveća opasnost Zapadu prijeti i dolazi iz područja koje se proteže od Sjeverne Afrike (Magreba) do Pakistana. „Noćna mora“ Zapada su Talibani s nuklearnim i biokemijskim oružjem! Niti Europska Unija niti ikoja druga međunarodna organizacija nemaju pravo obvezivati članice niti nametati suverenim državama nikakve sporazume niti deklaracije koje će ugrožavati ili dovoditi u pitanje njihovu nacionalnu sigurnost! Toliko o Marakeškom sporazumu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.