Glasnović u Australiji opleo po komunistima te komentirao NDH

12.12.2016. 14:54:57

ŽESTOKI GOVOR U Australiji je pdržana tribina kojoj je naslov bio 'Kuda ide Hrvatska' Saborski zastupnik Željko Glasnović bio je u Australiji gdje je na jednoj tribini govorio o 'crvenim kmerima' - aludirajući na komuniste u Hrvatskoj, potom o NDH i aktualnim političkim pitanjima u Hrvatskoj. "NDH je bila međunarodno priznata država. Dragi prijatelji, mi moramo pisati svoju povijest, otvorit drugo oko. Do sada nam je povijest pisao Beograd. Ali dolaze mladi koji se ne mogu zaustaviti. Tko su partizani bili? Prema Haaškoj konvenciji i 1908. oni su bili teroristi i vi ste ih mogli streljati. Nisu ustaše pale sa neba. Kada ste čuli u Saboru da se itko digao da je najveća opasnost za mir na ovim prostorima velikosprski imperijalizam. Od 1912. godine pobili su više od 250 tisuća ljudi", govorio je Glasnović. Odgovarao je potom na pitanja iseljenika. Jedan je tako poručio. Srba u Hrvatskoj ima pet posto, a imaju tri zastupnika u Hrvatskom Saboru. Nas u iseljeništvu je četiri milijuna Hrvata, a imamo jednog zastupnika. Vas. "Nijedan parlament na svijetu nema takav ustroj." Potom se osvrnuo i na ulogu iseljeništva u današnjoj Hrvatskoj. "Da nema vas iseljenika, ne bi Hrvatska mogla opstati. Vi svake godine u Hrvatsku vraćate 16 milijardi kuna, što je 4 posto BDP-a. Morate razmišljati o svojoj djedovini. U Hrvatskoj je samo 7 posto zemljišnih knjiga sređeno, a katastar je iz 19. stoljeća. Potom je odgovorio na pitanje iseljenika vezano za Milorada Pupovca i pozdrav Za dom spremni. 'Kako to da Miloradu Pupovcu smeta pozdrav, a ne smeta mu kuna koja je također bila u NDH?" "To je naš novac. Ustaška kuna. Kuna. Ono gore oni su uposleni kao zečevi. Nije meni Pupovac problem. Imam njegovu radnu knjižicu. Piše da je komunist i optičar. No, on je zapravo etnobiznismen. Ciceron je, podsjećam, govorio da država može preživjeti budale i preambiciozne, ali da ne može preživjeti izdajice unutar svojih zidina", poručio je Glasnović.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.